Societat 17/08/2012

Sanitat fa pública la llista de 417 medicaments que el sistema públic deixa de finançar

A partir de l'1 de setembre els pacients hauran de pagar per medicaments tan populars com Almax (antiàcid), Emportal o Duphalac (laxants), Fortasec (antidiarreic), Fastum, Calmatel i Movilisin (pomades per a l'artritis) o Mucosan o Pectox (antitussígens)

Efe
1 min
Mentre el sistema informàtic no estigui disponible, els farmacèutics lliuraran un justificant als usuaris en què s'especificarà l'aportació que hauran de fer.

El 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) ha publicat aquest divendres la llista de 417 medicaments que, a partir de l'1 de setembre, deixaran de ser finançats per la Seguretat Social. Són medicaments molt comuns, per a dolències menors, i barats, de menys de 3 euros. Aquestes són les característiques dels medicaments que deixaran d'estar finançats per la sanitat pública. La ministra de Sanitat, Ana Mato, va xifrar a finals de juny en 458 milions d'euros l'estalvi que aquesta reducció del catàleg suposarà per a la sanitat pública.

Encara que inicialment estava previst que aquesta exclusió del finançament públic de diversos medicaments entrés en vigor a primers d'agost, finalment Sanitat va anunciar que seria l'1 de setembre. Tot i que en un primer moment es va xifrar en 425 els medicaments que s'exclourien del finançament públic, el BOE en detalla, de moment, 417. La llista, però, es revisarà de forma periòdica.

Des de l'1 de setembre, els pacients hauran de pagar per medicaments tan populars com Almax (antiàcid), Emportal o Duphalac (laxants), Fortasec (antidiarreic), Fastum, Calmatel i Movilisin (pomades pera l'artritis), Mucosan o Pectox (antitussígens) i acetilcisteïna (per a patologies pneumològiques), entre altres.

stats