Meteorologia
Societat 27/01/2023

Segon cap de setmana seguit de temperatures gèlides

La matinada de diumenge serà encara més freda però el termòmetre es recuperarà a partir de dimarts

2 min
El Salt del Bisbe , a La Pobla de Lillet (Berguedà), aqueat setmana, completament gelat

BarcelonaSegon cap de setmana consecutiu amb temperatures especialment baixes. La segona part de la fredorada arriba al seu punt màxim en un cap de setmana amb temperatures que baixaran per sota dels -5 °C en moltes fondalades interiors i que tornaran a situar-se per sota dels -15 °C a les cotes altes del Pirineu. El Meteocat ha tornat a activar avisos de perill alt per temperatures baixes que afecten la majoria de comarques tant per aquest dissabte com per diumenge. Només el fet que es formin alguns núvols en diverses comarques de Girona i de Barcelona pot evitar que en aquest sector i sobretot a prop de mar la temperatura sigui tan baixa com va arribar a ser diumenge i dilluns passats. Aquest dissabte hi podria haver algun ruixat aïllat al voltant de Barcelona, precipitacions locals que caurien amb una cota de neu d'entre 300 i 500 metres, però en tot cas no passaran de ser anècdotes de caràcter local.

La setmana que ve entrarà aire més càlid, que provocarà una pujada general de la temperatura, sobretot dels valors diürns. A partir de dimarts als migdies hi haurà entre 3 i 5 graus més a la costa i a les cotes altes del Pirineu, però probablement aquesta pujada del termòmetre no es percebrà en algunes fondalades interiors, on les glaçades continuaran sent molt destacables i hi podria aparèixer la boira gebradora. A la costa tornaran les temperatures màximes al voltant dels 15 °C, i si bé no s'ensumarà la primavera sí que farà un fred més normalitzat.

La manca de pluja i de neu s'allargarà encara deu dies més. La setmana que ve predominarà l'anticicló i totes les pertorbacions que es despengin de latituds més altes aniran a espetegar cap a regions més centrals del Mediterrani. Com a mínim fins al 10 de febrer és poc probable que arribi cap situació de pluja o de neu que pugui com a mínim frenar la baixada de les reserves dels embassaments.

stats