Societat 21/06/2014

Un home segresta la seva parella a Elx durant un any per controlar-la i violar-la

La dona va aconseguir escapar de la casa i va denunciar els fets a la Policia Nacional. L'home havia arribat a negar-li menjar i beure durant dies per castigar-la

Efe
2 min

ElxLa Policia Nacional ha detingut a Elx (Alacant) un home que va mantenir tancada la seva parella durant un any al seu domicili familiar, d'on va aconseguir escapar després de patir agressions físiques i sexuals.

Segons han informat avui fonts del ministeri de l'Interior, el detingut és un home de 26 anys, de nacionalitat espanyola, i la víctima una dona de 22 anys.

En l'operació ha estat arrestat també el pare del detingut, que convivia a la mateixa casa, per un delicte d'omissió del deure de socors, ja que era coneixedor de la situació de la dona i no va impedir-ho.

L'agressor tancava la víctima amb clau cada vegada que abandonava l'habitatge i la sotmetia a agressions físiques i sexuals, i va arribar fins i tot a negar-li aliment o beguda durant dies.

Després d'un any de captivitat i en el moment que el captor menys s'ho pensava, la dona va aconseguir escapar i va acudir a la comissaria de la Policia Nacional per denunciar els fets.

La víctima va denunciar que, en contra de la seva voluntat i durant gairebé un any, la seva parella l'havia tancat al seu domicili, a la localitat del Fondó dels Frares (Alacant), on vivien també el pare de l'arrestat i un fill de tots dos.

Va explicar que, inicialment, la relació amb la seva parella va ser normal, fins que van tenir el seu fill, fa aproximadament un any, moment en el qual l'home la va tancar al domicili on vivien, controlant-la en tot moment, obligant-la fins i tot a activar el mans lliures del telèfon mòbil quan parlava amb els seus familiars.

Posteriorment, la parella es va mudar a un pis de la ciutat d'Elx, on va continuar la captivitat de la víctima, que seguia sense poder sortir de l'habitatge, ja que l'home tancava la porta amb clau cada vegada que abandonava el domicili.

La dona va aprofitar un dia que es va quedar sola i, després de localitzar una còpia de les claus de la porta, va aconseguir escapar i així sol·licitar ajuda a la Policia.

stats