Societat 24/04/2015

La recollida selectiva al Pallars Sobirà passa del 32% al 80% en un mes gràcies al 'porta a porta'

El servei s'ha posat en funcionament a 25 poblacions de la comarca, que s'ha convertit en una de les zones capdavanteres a Europa en índex de recuperació de residus

Acn
1 min
Un punt d'informació entregant cubells als veïns de Sort. / Marta Lluvich

SortFa un mes de la posada en funcionament del servei de Recollida Selectiva Porta a Porta (PaP) al Pallars Sobirà i les dades avalen el projecte. D'un 32% total de recollida selectiva a la comarca el 2013 s'ha passat a un 80%. Aquestes dades situen el Pallars Sobirà al capdavant de les comarques catalanes en recollida selectiva de residus, duplica la mitjana catalana (37,95%) i es converteix en la primera comarca en índex de recuperació de residus, a l'alçada d'altres zones capdavanteres a Europa. La recollida Porta a Porta s'està fent a 25 poblacions.

A les separacions ja existents de vidre, envasos lleugers i paper-cartró, es va afegir la recollida selectiva de la fracció orgànica (restes de menjar). A més, a tots els nuclis de fons de vall, la recollida ha passat a ser de contenidors al carrer a recollida Porta a Porta (PaP). També s'apropa el punt d'entrega dels residus per facilitar així la participació ciutadana. D'aquesta manera s'eliminen tant les males olors com la brutícia, i es guanya espai públic que contribueix a una millor imatge del territori. Aquesta nova estratègia de gestió també inclou la construcció d'una nova planta de compostatge a Sort, que permetrà tractar la fracció orgànica recollida a la mateixa comarca, amb menor cost i transport.

stats