Societat 13/07/2011

L'Audiència de Barcelona considera que és legal enllaçar arxius protegits

La pàgina web 'índice-web.com' ha sigut absolta per l'Audiència de Barcelona de la demanda que li va presentar la SGAE per infringir els drets de propietat intel·lectual per enllaçar arxius protegits

Laia Espín
1 min

BarcelonaLa sentència de l'Audiència de Barcelona considera que enllaçar descàrregues directes no és una comunicació pública, tal com va demandar la SGAE, ja que la pàgina web del demandat no arxiva directament el material protegit, sinó que són altres servidors els que tenen els arxius emmagatzemats. A més, la sentència de la secció quinzena de l'Audiència de Barcelona afegeix que la pàgina demandada fa una funció d'índex i que has de picar dues vegades abans descarregar-te l'arxiu. La primer clicada és a la pàgina demandada i la segona clicada es realitza a una altra pàgina web, que és on realment està arxivat el material protegit. Amb aquesta resolució l'Audiència ratifica la decisió del jutjat mercantil número 6, que va absoldre la pàgina indice-web.com i es va negar a clausurar-la temporalment.

Aquesta sentència és contrària a la polèmica llei Sinde, que vol incloure el tancament ràpid de pàgines web d'enllaços d'arxius protegits per la propietat intel·lectual.

stats