Societat 24/07/2013

Els serveis socials de Barcelona han atès 68 persones de l'assentament del carrer Puigcerdà

El comissionat d'Immigració, Miquel Esteve, diu que el desallotjament d'aquest dimecres ha transcorregut de manera "absolutament pacífica"

Maria Ortega
2 min
Veïns desallotjats a l'assentament del Poblenou / ACN

BarcelonaEl comissionat d'Immigració, Miquel Esteve, ha assegurat que el desallotjament de l'assentament del carrer Puigcerdà que s'ha produït aquest matí de dimecres a primera hora ha transcorregut de manera "absolutament pacífica" i que els habitants de la nau han actuat amb "sensatesa i seny" davant l'ampli dispositiu policial.

Ha concretat que els serveis socials municipals han atès 68 dels habitants. Se'ls ha lliurat una carpeta amb informació de la pensió on poden allotjar-se, tiquets per menjar en menjadors socials, una targeta de metro i una cita per abordar la seva situació amb més tranquil.litat a través de serveis com el Servei d'Atenció als Immigrants, Estrangers i Refugiats (SAIER).

Esteve ha explicat que fins a l'assentament també s'han acostat persones que no residien a la nau, cosa que, ha dit, "ha generat certa tensió", tot i que el consistori també s'ha compromès a atendre'ls.

Esteve ha concretat que, des del gener, amb el Pla d'Assentaments s'han atès al conjunt de la ciutat 497 persones, 441 a l'assentament de Puigcerdà. Aquí s'han allotjat 137 persones –62 aquesta última nit–, 31 s'han sumat a algun dels programes d'inserció i 3 s'han acollit al programa de retorn al seu país.

El comissionat ha reiterat el compromís, manifestat també per l'alcalde, de "no deixar ningú dormint al carrer" i no fixar, tampoc, un termini màxim per a aquest reallotjament d'urgència. S'ofereix un itinerari individualitzat d'inserció.

El consistori guarda durant dos mesos els objectes personals dels desallotjats, però això no inclou pertinences com els carros plens de ferralla, que no entren en els "paràmetres de vulnerabilitat".

La nau està ocupada des de l'estiu del 2011. Només una persona, segons consta a l'Ajuntament, ha engegat els tràmits d'arrelament social, tot i que s'estima que entre el 40 i el 50% no tenen la situació regularitzada.

stats