Acusen l'Església catòlica d'editar un “manual de violència que esclavitza la dona”

Associacions de dones critiquen 'Casa't i sigues submisa', un llibre editat per l'Arquebisbat de Granada que consideren contrari a la lluita contra la violència de gènere

Diverses associacions de dones han denunciat aquest dilluns que el llibre 'Casa't i sigues submisa', editat per Nuevo Inicio, una editorial vinculada a l'Arquebisbat de Granada, i escrit per la periodista italiana Costanza Miriano, va en la direcció contrària a la lluita contra la violència de gènere. El llibre, que l'autora mateixa hauria lliurat al papa Francesc i inaugura una col·lecció sobre la vida "experimentada a través dels ulls de la dona i des de la fe cristiana", ensenya l'"obediència lleial i generosa, la submissió".

La presidenta de Fundació Dones, Marisa Soleto, ha indicat a Europa Press que, el fet que l'Arquebisbat de Granada publiqui aquest llibre demostra "el model familiar que defensa l'Església". "La principal prevenció contra la violència de gènere és que les famílies es construeixin sobre principis democràtics de col·laboració en peu d'igualtat entre home i dona, i el que més ha perjudicat històricament al desenvolupament de relacions violentes en el si del matrimoni ha estat precisament l'exigència de submissió a les esposes", remarca Soleto.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació d'Associacions de Dones Separades i Divorciades, Ana María Pérez del Campo, ha indicat que es tracta d'"un manual claríssim de violència, ja que esclavitza la dona". Pérez del Campo, per qui el llibre demostra "una falta d'evolució de l'Església en general", considera que el papa Francesc "hauria de demanar comptes als seus representants a Espanya". La Federació demana que el llibre es retiri de les llibreries.