Societat
Societat 17/11/2011

600 persones participen a Montmeló en un macrosimulacre d'accident ferroviari nocturn a l'interior d'un túnel

Un tren de Rodalies de dos pisos, amb uns 250 passatgers, ha descarrilat a 100 metres de la sortida del túnel i, posteriorment, s'ha registrat un incendi a la part posterior del comboi. Hi han participat tots els cossos d'emergències de Catalunya

Efe
2 min

MontnelóUnes 600 persones, entre serveis d'emergències i figurants, han participat aquesta nit a Montmeló (Vallès Oriental) en el simulacre d'un accident ferroviari greu dins d'un túnel, que hauria registrat 6 víctimes mortals i una dotzena de ferits.

La simulació s'ha fet sobre la una de la matinada d'aquest dijous, quan un tren de Rodalies de dos pisos amb uns 250 passatgers ha descarrilat a 100 metres de la sortida del túnel i, posteriorment, s'ha registrat un incendi a la part posterior del comboi.

En el simulacre hi han participat tots els cossos d'emergències de Catalunya, integrat per un equip humà de 300, entre Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Policia Local de Montmeló, Creu Roja, i tècnics de Protecció Civil.

Després de l'accident, s'ha activat el Ferrocat, el Pla d'emergències ferroviàries de Catalunya, i s'ha instal·lat un hospital de campanya per socórrer als ferits greus, i un Centre d'Atenció Psicosocial per atendre als ferits menys lleus i als familiars de les víctimes.

El conseller d'Interior, Felip Puig, com a director del Pla d'emergències ferroviàries de Catalunya Ferrocat, ha seguit la coordinació del simulacre acompanyat dels alts càrrecs del seu departament i de l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil.
 Segons Puig, l'exercici ha permès provar dispositius com “una vagoneta especial” dels bombers per traslladar els ferits, un servei de suport a les comunicacions de la Xarxa RESCAT i un sistema de reforç de la cobertura mòbil dins del túnel.

Entre el passatge, s'ha simulat que viatjaven ciutadans dels Estats Units i de França, per la qual cosa s'han activat els protocols de comunicació per a aquests casos entre Protecció Civil i el cos consular acreditat a Catalunya, i dos representants consulars han seguit l'evolució del simulacre.

stats