Publicitat
Publicitat

El síndic demana solucions davant la saturació per renovar-se el DNI

Ribó exigeix al govern espanyol que reforci el servei amb personal temporal o nomeni interins per pal·liar la falta d'agents de la policia espanyola

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat al delegat del govern espanyol, Enric Millo, que adopti les mesures necessàries per acabar amb la saturació que hi ha a les comissaries de Catalunya per renovar-se el DNI o el passaport. Ribó ha reclamat a l'Estat "garantir la disponibilitat del sistema de cita prèvia", ja que a la majoria de les comissaries no donen hora als ciutadans fins a la segona quinzena d'agost.

Per què fas tard si t'has de renovar el DNI abans de les vacancesAquesta situació està provocant que hi hagi cues de persones que pernocten al carrer per ser dels primers a accedir als pocs números que es reparteixen sense cita prèvia quan obren les comissaries.

En un comunicat, Ribó ha informat que ha decidit intervenir d'ofici "per intentar evitar el col·lapse imminent del servei de tramitació de DNI i passaport en la majoria de comissaries catalanes". Entre les mesures que Ribó proposa a Millo hi ha "contractar personal temporal de reforç o nomenar funcionaris interins", davant la falta d'agents de policia.

També, que es destinin "recursos econòmics suficients per incentivar que els treballadors facin hores extraordinàries per atendre les demandes i es pugui desbloquejar el sistema".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de