Societat 06/11/2014

La Síndica de Greuges de Barcelona conclou que les presumptes irregularitats en les oposicions dels Bombers no invaliden el procés

Maria Assumpció Vila creu que els errors detectats no són rellevants

Acn
1 min

BarcelonaLa Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha conclòs que les presumptes irregularitats denunciades per 141 aspirants al cos de Bombers de la ciutat "no són rellevants i en cap cas invaliden el procés selectiu que s'està desenvolupant per cobrir 60 places". Entre altres coses, els opositors van denunciar que la prova no tenia un contingut exclusivament pràctic, com estava previst, ja que també hi havia una fase teòrica; i que no es va atorgar el mateix temps als candidats, a més del desconeixement dels criteris d'avaluació i de puntuació amb caràcter previ a l'execució de la prova. Davant d'aquestes denúncies, Vila ha considerat que "l'actuació municipal va ser ajustada a dret".

La Síndica de greuges ha valorat positivament el treball fet pel Tribunal i només ha considerat que "hagués calgut més concreció en les bases que regien la convocatòria pública, concretament pel que fa a les subproves del dipòsit pràctic d'electricitat".

Tot i que ha reconegut que els aspirants desconeixen els exercicis que incloïa l'examen pràctic i les valoracions que tenia cada part ha subratllat que tot el seu contingut versava sobre qüestions merament pràctiques.

En definitiva, la síndica ha conclòs que "aquests errors en cap cas invaliden el procés selectiu" i ha recomanat a l'Ajuntament de Barcelona que, de cara a futurs processos selectius, les bases siguin molt clares i transparents i fixin tots els paràmetres i criteris d'avaluació.

stats