Societat 01/05/2014

Un grup d'encaputxats provoca destrosses a comerços i bancs després de la marxa de l'1 de Maig de Bilbao

Han trencat els vidres d'alguns aparadors i han fet pintades

Efe
1 min

BilbaoLa manifestació d'aquest 1 de Maig a Bilbao ha acabat amb incidents. Un grup de joves encaputxats ha llançat pintura i ha provocat algunes destrosses a botigues i sucursals bancàries del casc antic de la ciutat.

Els fets han passat cap a les dues de la tarda quan els encaputxats han atacat els locals i hi han deixat pintades amb missatges com "Treball explota", segons han informat a Efe fonts del departament de Seguretat. També han trencat els vidres d'alguns aparadors. Segons l'Ertzaintza, han resultat afectats quatre bancs i cinc botigues. De moment, no hi ha hagut detencions ni identificats, tal com han apuntat les fonts.

Aquests fets s'uneixen als atacs que també hi ha hagut aquesta matinada a catorze entitats bancàries de Leioa, Durango i Erandio, en alguns casos amb artefactes incendiaris que han cremat els caixers.

Per primer cop, els sindicats CCOO i UGT han volgut que la manifestació central de l'1 de Maig es fes aquest any a Bilbao. El lema sota el qual s'han manifestat era "Sense ocupació de qualitat no hi ha recuperació. Més cohesió social per a més democràcia". Entre els milers de manifestants hi havia els líders de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez.

stats