Societat 03/08/2016

Solució provisional perquè tornin les terrasses als porxos de la Boqueria

La regidora de Ciutat Vella i els restauradors han acordat que els locals que compleixin les condicions en podran tenir

Europa Press
2 min
Clients asseguts en una taula en una de les terrasses dels pòrtics de la Boqueria, que s'han tornat a posar després que la Guàrdia Urbana les hagi fet retirar

BarcelonaDesprés de la guerra de la setmana passada, els locals de restauració dels porxos de la Boqueria i l'Ajuntament han acostat posicions avui de cara a trobar una solució definitiva per a la col·locació de terrasses en aquest espai. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, s'ha compromès a permetre que els 11 locals que compleixen amb els requisits puguin obtenir una llicència de terrassa provisional per al període de temps en el qual encara no s'hagi aprovat l'ordenació singular.

En declaracions després de reunir-se amb els restauradors, la regidora d ha explicat que dels 23 locals de restauració que hi ha als porxos de la Boqueria, "només tres tenen llicència per tenir terrassa, cinc no tenen ni llicència d'activitat "i quatre estan tancats i no han pogut contactar amb els seus propietaris.

Aquests establiments estan pendents de l'aprovació d'una ordenació singular que reguli l'ordenança de terrasses d'aquesta zona i que permeti que l'accés al mercat de la Boqueria, un lloc amb sobreocupació, sigui un "espai transitable i ordenat", així com que en cas d'emergència no hi hagi problemes per la seva evacuació.

Pin ha recordat que el motiu de la retirada del mobiliari de les terrasses dels locals dels porxos, a part de ser la falta de llicència, també va ser un "problema de seguretat en el mercat".

La regidora ha sostingut que al setembre es continuarà treballant en l'elaboració del pla d'ordenació singular i ha esmentat que des de principis d'aquest any, quan el consistori va presentar la primera proposta, que estan "buscant una solució conjunta".

El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat que el diàleg que ha començat aquest dimecres "no s'interrompi" i ha reclamat que al setembre es presenti una solució legal i de consens que doni continuïtat a l'activitat dels negocis afectats.

El president del Gremi, Pere Chias, ha exposat la disponibilitat dels restauradors per trobar "solucions legals que conjuguen la viabilitat dels negocis i les condicions de seguretat" i ha afegit que la solució tingui en compte que encara que són terrasses instal·lades en espais públics són de titularitat privada.

stats