Societat 04/05/2016

El sospitós de l'assassinat de l'executiu català a Bangkok pot ser condemnat a pena de mort

Artur Segarra s'ha declarat innocent davant la fiscalia de Tailàndia

Ara
1 min
El cap de la policia tailandesa mostra una fotografia d’Artur Segarra, el principal sospitós del crim

BarcelonaEl principal sospitós de l'assassinat de l'executiu David BernatDavid Bernat a Bangkok, Artur Segarra, s'ha declarat innocent aquest dimecres davant la fiscalia de Tailàndia. Si finalment fos declarat culpable podria ser sentenciat a la pena de mort.

Segarra, de 37 anys i únic detingut pel crim, ha comparegut al judici descalç, amb grillons als peus i amb uniforme de pres. Contra ell pesen altres dotze càrrecs, entre els quals el de segrest, robatori, falsificació de documents i la destrucció de proves, entre d'altres.

A la propera sessió, prevista per al 11 de juliol, l'acusació començarà a presentar les proves. Segons l'acusació, Segarra va segrestar el passat 20 de gener David Bernat, que havia arribat el dia anterior a Tailàndia procedent de l'Iran.

Durant la desaparició, Segarra es va fer passar per la víctima, va falsificar els seus documents, va treure diners de caixers automàtics i va transferir grans quantitats de fons des dels dipòsits bancaris que Bernat posseïa a Tailàndia i Singapur fins un compte que ell tenia obert a l'illa tailandesa de Samui.

L'imputat, posteriorment, va llançar el cadàver al riu. A finals de gener, les autoritats van recuperar les primeres restes humanes de Bernat.

stats