Successos
Societat Successos 12/07/2023

El cadàver del nen de Roda de Berà feia un dia que era a la sorra sense que ningú li fes cas

El cos feia molt de temps que era a l'aigua, anava vestit i no duia roba de bany

2 min
Dispositiu policial a la platja de Roda de Berà.

BarcelonaEl cadàver d'un nen ha aparegut aquesta matinada a la riba del mar a Roda de Berà (Tarragonès). L'han trobat estirat de bocaterrosa, a uns dos metres de l'aigua, i encara és d'hora per saber què ha passat. Segons fonts amb accés a dades del cas, després de les primeres exploracions s'ha confirmat que es tracta d'una criatura. L'Ajuntament ha informat que té entre dos i tres anys, arran de les primeres exploracions, mentre que la Guàrdia Civil s'espera a l'anàlisi del forense per determinar-ne l'edat exacta. La platja ja està oberta al públic després que la comitiva judicial hagi aixecat el cadàver cap a les 11.30 h.

El cos l'ha trobat un operari municipal que netejava la platja passades les vuit del matí. Durant aquest dilluns, però, segons fonts consult, diversos banyistes ja el van veure de lluny, però es van pensar que era un ninot abandonat a la sorra. Ningú s'hi va acostar molt ni va avisar a la policia. Estava estirat a la sorra, aprop de l'espigó. Va passar un dia fins que no se'l va trobar l'operari municipal. Segons fonts policials, el cadàver està en un avançat estat de descomposició i ni tan sols està sencer, cosa que en pot dificultar la identificació. "Feia molt de temps que era al mar", apunten les mateixes fonts, que afegeixen que duia molta roba: bolquers, pantalons, un body i un jersei de ratlles descolorit per l'aigua.

"No és roba que faci servir un banyista", apunta en declaracions a l'ARA l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili. Ara mateix, totes les hipòtesis estan obertes i l'alcalde n'assenyala una que està a sobre la taula: "Podria ser una víctima més del mare mortum". És a dir, que podria ser un migrant que hauria perdut la vida a bord d'una pastera intentant fugir del seu país d'origen. Que anés vestit de carrer i no de banyista dona més força a aquesta hipòtesi. Sigui com sigui, tot encara és molt prematur. D'entrada, segons fonts de la Guàrdia Civil, no consta cap desaparició en els últims mesos d'una criatura d'aquesta edat. Tampoc hi ha hagut cap avís d'accident o de naufragi a alta mar en una zona pròxima a la Costa Daurada.

De moment, no s'ha pogut establir cap relació amb el cadàver sense braços ni cames que va aparèixer fa dues setmanes a la platja del Miracle de Tarragona, a uns 20 quilòmetres de Roda de Berà. La proximitat en les dates i en les ubicacions, però, fa que sigui un antecedent que la policia no pugui passar per alt. El cadàver de Tarragona sembla que és d'una dona i els Mossos d'Esquadra estaven investigant si era el d'una desapareguda durant els aiguats a Ullastrell, perquè hi havia diverses evidències que hi apuntaven. De fet, van recollir ADN dels seus familiars per comparar-lo. De moment, segons fonts policials, encara no han arribat els resultats.

La investigació del cas de Roda de Berà es troba en un punt inicial i l'autòpsia del forense serà clau per determinar la causa de la mort. Al mateix temps, la Guàrdia Civil intentarà identificar la criatura. Unes hores després que retiressin el cadàver, un banyista ha trobat unes sabates a l'aigua de la mateixa platja. Eren de talla d'adult, però la Guàrdia Civil ja les està analitzant per si de cas, segons fonts policials.

stats