Successos

La compravenda d'uns aparells electrònics, un dels detonants d'una baralla mortal al Montsià

Els Mossos investiguen la mort d'un home de 38 anys a causa d'un fort cop al cap

2 min
Una cinta dels Mossos d’Esquadra per barrar el pas.

BarcelonaEl detall més petit pot acabar provocant, a vegades, el pitjor dels finals. L'últim crim comès a Catalunya n'és el millor exemple. Aquesta història comença a la Sénia l'1 de maig, Dia del Treballador, i acaba l'endemà a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on un home de 38 anys va morir després de rebre un fort cop al cap. Tant ell com el presumpte agressor, un home de 39 anys, eren veïns de la Sénia, una localitat que no arriba als 6.000 habitants del Montsià. Eren bastant coneguts al poble i també per la policia, ja que tots dos tenien un llarg historial de drogodependències i no era el primer incident que protagonitzaven.

Cap a les 19 hores de dimecres, un d'ells (el presumpte agressor) va anar a casa de la víctima. Allà, es van endinsar en una llarga discussió que va començar al domicili i va acabar al carrer, on van arribar a les mans. L'agressivitat va anar augmentant fins al punt que el suposat agressor va agafar un objecte contundent –vindria a ser un cilindre de ferro, una clau anglesa o un objecte similar, segons fonts properes a la investigació– i va assestar-li un fort cop al cap a la víctima.

Com van arribar fins a aquest punt? Un dels detonants seria, segons les mateixes fonts, la compravenda d'uns auriculars i algun altre aparell electrònic. Això havia generat un deute econòmic –fonts policials insisteixen que era un deute molt petit– que es va saldar amb una mort. Les mateixes fonts, però, no descarten que hi hagi altres detonants darrere de la baralla, com un conflicte relacionat amb les drogues. Els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació.

En presó preventiva

La víctima, però, no va perdre el coneixement d'entrada, sinó que va arribar a trucar al telèfon d'emergències dient que havia sigut víctima d'una agressió per part de l'altre home. Alhora, l'altre home també va trucar al 112 dient que ell havia sigut víctima de la mateixa baralla. Sigui com sigui, va arribar la policia i va detenir el presumpte agressor per un delicte de lesions i va recomanar a la víctima anar a l'hospital per posar alguns punts de sutura al trau que tenia al cap.

Un cop al centre sanitari, però, fonts policials expliquen que l'estat de salut de l'home es va complicar molt i el van haver de traslladar d'urgència a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. El diagnòstic de la víctima aquest divendres al matí era de mort cerebral irreversible, és a dir se'l considerava clínicament mort perquè no hi ha manera de recuperar cap de les funcions cerebrals. Finalment, ha acabat morint aquesta tarda.

El presumpte agressor en un inici va ser detingut per un delicte de lesions, però en el moment que la víctima va morir va passar a ser arrestat per un delicte d'homicidi. Aquest divendres al matí ha passat a disposició del jutjat de guàrdia d’Amposta, que ha decidit enviar-lo a presó preventiva.

stats