Successos

El conductor hauria accelerat després d'envestir els ciclistes morts, segons un testimoni

L'home, que té antecedents per un delicte de trànsit i violència masclista, ha de passar a disposició del jutge en les pròximes hores

ARA
2 min
Tres dels ciclistes que van patir l'atropellament, companys de les víctimes, parlant amb els Mossos d'Esquadra poc després dels fets

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra continuen amb la investigació per aclarir les causes del greu atropellament mortal d'aquest diumenge a Castellbisbal en què van morir dos ciclistes i un tercer va quedar ferit crític. Les víctimes formaven part d'un grup de ciclistes que pedalejaven per la carretera entre Castellbisbal i Martorell i van ser envestits per un vehicle que havia ocupat el carril contrari. Al volant hi anava un conductor que va fugir del lloc de l'accident sense aturar-se a socórrer les víctimes. Segons un testimoni, hauria accelerat després d'envestir els ciclistes.

L'home va abandonar el cotxe en una plaça de Martorell, amb el vidre de davant esmicolat i restes de sang al sostre. Ja a la nit, els Mossos van aconseguir detenir-lo i ara està a l'espera de passar a disposició del jutge de guàrdia, que haurà de decidir si el deixa en llibertat o l'envia provisionalment a la presó i si aplica algun tipus de mesura cautelar. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí, el detingut, que té 41 anys i conduïa el cotxe de la seva parella sentimental, té antecedents per un delicte de trànsit i per un altre de violència masclista.

El president del club ciclista de Rubí, Pedro Cancio, que forma part del grup que va patir l'atropellament i va sortir-ne il·lès, ha explicat que el conductor no només no es va aturar després d'envestir els ciclistes, "sinó que va accelerar" el cotxe. El vehicle havia envaït el carril contrari i va escombrar els ciclistes. "El que anava últim al grup, que va poder reaccionar i caure cap a un costat, sense més conseqüències, va veure com va accelerar i va treure el braç com dient «aquí us quedeu» i fent la figa [amb el puny tancat i el dit del mig aixecat]", ha assegurat Cancio, en declaracions a l'agència Efe.

Intencionalitat

Cancio considera que el conductor va maniobrar amb "mala intenció" perquè "va canviar de carril sense motiu i va accelerar". Per això considera que s'ha de tenir en compte la intencionalitat a l'hora d'investigar les causes de l'atropellament: "Això no és un accident, no ha estat sense voler, i tal com van succeir els fets és un atemptat", ha assegurat.

Un dels ciclistes va morir a l'instant i un altre quan els serveis d'emergències el traslladaven a l'hospital de Bellvitge. En aquest centre hi ha dos membres més del grup ferits, un en estat crític i un altre que es troba fora de perill. Un cinquè ciclista va quedar ferit lleu i va poder ser atès al mateix lloc dels fets i tres més van sortir-ne il·lesos. L'Ajuntament de Rubí, d'on són les víctimes, ha decretat tres dies de dol.

stats