Successos
Societat Successos 22/09/2023

Estabilitzat l'incendi a Vespella de Gaià, que afecta 30 hectàrees

S'han desplegat fins a 57 dotacions de bombers i durant unes hores s'ha confinat preventivament la població de la zona pel fum

2 min
El fum de la foc de Vespella de Gaià, al Tarragonès

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han estabilitzat l'incendi forestal que crema des de primera hora de la tarda a Vespella de Gaià, al Tarragonès, empès pel vent de mestral. Les flames han afectat unes 30 hectàrees, la majoria de superfície forestal, i han obligat a desplegar 57 dotacions de bombers, 10 de les quals aèries. En total, 120 efectius han participat en l'extinció, concentrant esforços al flanc esquerre del foc, que tenia una continuïtat forestal potencial de 200 hectàrees. Durant unes hores s'ha confinat preventivament la població de Vespella i el Castell de Montornès a causa de l'espès fum.

El foc s'ha declarat a la zona de la Muntanya del Mestret, una àrea amb molt de combustible per cremar fruit de la vegetació especialment afectada per les condicions de sequera. Això ha propiciat una flama molt intensa tot i els 30 litres de pluja que van caure a principis de setmana en aquest indret, segons han informat els Bombers en un comunicat. Les condicions climàtiques, una humitat molt baixa i el vent que bufa amb ràfegues de fins a 40 quilòmetres per hora han obligat a un fort desplegament inicial d'extinció.

Mentre els esforços s'han concentrat en el flanc esquerre, la intensitat de les flames ha baixat al cap de l'incendi i el flanc dret quan s'ha arribat a una zona descendent i més plana que condueix a una zona de conreus.

A causa de l’incendi, estan tallades la T-202 entre els quilòmetres 7 i 8 (Nou de Gaià) i la T-211 entre els quilòmetres 6 i 7 (Pobla de Montornès), segons el Servei Català de Trànsit (SCT). També hi ha tallada la circulació a la R13 de Rodalies en els dos sentits entre Salomó i Roda de Berà. Es recomana a la població que tanquin portes i finestres per les molèsties del fum i que no s'acostin a la zona del foc. El telèfon d'emergències 112 ja ha rebut 224 trucades relacionades amb l'incendi, que encara no està clar quina superfície afecta, segons els Agents Rurals. S'investiguen també les causes que l'han provocat.

stats