Successos
Societat Successos 06/09/2023

Detingut per intimidar i robar a menors amb un cúter en parcs de Barcelona

L'home és multireincident i se li atribueixen almenys 10 robatoris violents a un total de 13 víctimes

ARA
1 min
Detenció d'un home, en una imatge facilitada pels Mossos d'Esquadra.

Caminava pels carrers, parcs i jardins de diverses ciutats buscant possibles víctimes que sempre acabaven sent persones vulnerables que no podien defensar-se, la majoria menors d’edat o molt joves, d’entre 15 i 20 anys. Un cop s'assegurava que estaven soles o amb altres menors, treia un cúter per intimidar-los i robar-los el que portessin a sobre.

El protagonista d'aquests episodis és un home de 49 anys que els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat a Barcelona acusat, presumptament, de ser l'autor d'almenys 10 robatoris violents a 13 víctimes. El detingut, que és multireincident, robava sobretot joies i diners i després els amenaçava perquè es quedessin al lloc dels fets durant una estona i poder fugir sense ser descobert. Per això mentia assegurant-los que hi havia una altra persona que els vigilava.

Botí de 1.200 euros

La policia calcula que el detingut hauria comès els 10 robatoris els últims tres mesos en zones obertes de Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Esplugues de Llobregat i Barcelona, en aquest cas la majoria als districtes de les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. En total, el detingut es va endur un botí de 1.200 euros en efectiu i dues cadenes d’or, una de les quals valorada en 700 euros.

Els investigadors van conèixer el primer cas el 12 de maig, però la majoria de robatoris els va cometre durant els mesos de juny, juliol i agost. Va ser llavors quan, comparant els casos, la policia va observar que l’autor sempre seguia el mateix modus operandi i va obrir una investigació amb la col·laboració de les víctimes que va acabar amb la identificació i localització del sospitós.

El detingut, que acumula fins a 11 antecedents similars, va passar a disposició judicial el 2 de setembre.

stats