Violència de gènere

En llibertat l'alcalde de Puigverd de Lleida, detingut per amenaces, maltractament i agressió a una menor

Junts li suspèn la militància i li demana que abandoni l'alcaldia del municipi del Segrià

ARA
2 min
Josep Solsona durant el debat de mocioó de censura en que va ser escollit Alcalde de Puigvert de Lleida

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir aquest divendres –quan se celebrava el 8-M, el Dia de la Dona Treballadora– l'alcalde de Puigverd de Lleida (Segrià), Josep Solsona, acusat de dos presumptes delictes: un d'amenaces i coaccions, i un altre de lesions i amenaces en l'àmbit de la violència de gènere, maltractament en l'àmbit familiar i agressió sexual a una menor d'edat. La detenció es va produir divendres a les 16.30 h, tal com va avançar el diari Segre, i, després de passar la nit a la comissaria de Lleida i de declarar davant del jutjat de guàrdia, Solsona ha quedat aquest dissabte a la tarda en llibertat provisional sense mesures cautelars. Així ho ha dictaminat el jutge després d'escoltar les declaracions tant del propi investigat com de diversos testimonis i seguint el criteri de Fiscalia. A més, no s'ha acordat cap ordre d'allunyament ni protecció.

Solsona es va presentar a les eleccions en les llistes de Junts per Catalunya i és alcalde del municipi des del 2022, quan, amb el suport del PSC, va prosperar una moció de censura contra l'anterior alcaldessa, la republicana Sandra Barberà. En un comunicat, JxCat ha anunciat la suspensió de militància de Solsona i li ha demanat que abandoni l'alcaldia, ja que activar una moció de censura és ara mateix una via complicada. "Junts per Catalunya expressa la seva consternació davant els fets denunciats, que considera molt greus, i vol mostrar tot el seu suport a la família i les persones afectades", diu el comunicat de Junts. El partit també hi expressa la seva "total i plena confiança en la justícia" i la seva voluntat de "col·laboració amb la justícia".

D'altra banda, l'equip de govern de Solsona també ha sol·licitat al seu cap de llista que renunciï a l'alcaldia. Els companys de l'encara alcalde han emès un comunicat en el qual s'assegura que el grup està "consternat i contrariat davant els fets denunciats i la posterior detenció de l'alcalde". En la nota, demanen a Solsona que deixi l'alcaldia "per poder gestionar la situació actual de la millor manera possible, pensant en seguir oferint un bon servei als veïns de Puigverd de Lleida".

Al mes de gener, l'alcalde ja va causar polèmica per unes declaracions en què va sostenir que "una associació de dones és sexista", formulades durant un acte de formació a la delegació del Govern sobre igualtat de tracte i no discriminació. "En una societat igualitària no hi hauria d'haver associacions femenines ni masculines", va afirmar.

stats