Successos

Un foc en una zona de desballestament il·legal, l'origen de la gran columna de fum de Montcada

Els Bombers han extingit el foc i l'Ajuntament admet que fa un any ja va haver d'intervenir 1.400 bombones de butà al mateix lloc

ARA
2 min
Els Bombers treballant a la zona de desballestament il·legal de Montcada

BarcelonaL’incendi que aquest divendres al matí ha cremat un solar a Montcada i Reixac, a tocar de la llera del riu Besòs, i que ha generat una gran columna de fum negre visible des de diversos punts de l’àrea metropolitana de Barcelona està relacionat amb l’activitat il·legal del desballestament de vehicles i contenidors marítims. L’alcalde d’aquest municipi del Vallès Occidental, Bartolo Egea, ha denunciat que es tracta d’un espai on l’any passat el consistori ja va haver d’intervenir 1.400 bombones de butà emmagatzemades de forma irregular, que suposaven un perill per la seva proximitat a una zona d’assentaments i barraques. També ha concretat que ja es van obrir diversos expedients als responsables. 

La columna de fum de l'incendi en una zona de barraques de Montcada

Poc abans de les 9 del matí, els Bombers han rebut l’avís de l’incendi que s’ha declarat a l’altura del quilòmetre 3 de la N-150, prop de l’encreuament amb la C-58. Els Bombers hi han destinat deu dotacions per contenir la propagació de les flames i evitar que afectessin les barraques. Tot i que des del primer moment s’ha descartat que el foc hi arribés, les autoritats han evacuat de forma preventiva els habitants d’aquestes construccions. “El primer objectiu ha sigut impedir que passés de la zona de camions a la de barraques, i ho hem aconseguit”, ha comentat en roda de premsa Jordi Bosch, inspector en cap de la unitat territorial 3 dels Bombers de Catalunya. Segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), només hi ha hagut dos ferits lleus que han estat donats d’alta in situ

Alguns dels contenidors marítims cremats contenien altres bombones, motiu pel qual s’han sentit algunes deflagracions. N’hi ha d’altres que no han esclatat i que els Bombers han remullat per refredar-les i evitar noves explosions. L’alcalde de Montcada ha ressaltat que l’Ajuntament “emprendrà mesures per erradicar la problemàtica de les activitats il·legals”. En una atenció als mitjans des del lloc dels fets, l’inspector en cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola, Marcel Pazos, també ha apuntat que han obert una investigació policial per esclarir els fets i determinar quina ha sigut la causa de l’incendi.

Com que el solar incendiat s’ubicava a peu de la N-150 i molt a prop de l’encreuament amb la C-58, s'ha tallat el trànsit durant diverses hores, segons ha informat el Servei Català del Trànsit.

stats