Successos

Forts aiguats a les Terres de l'Ebre tornen a provocar inundacions

Alguns carrers de l'Ampolla s'han convertit en rius i la N-340 ha estat tallada fins a Amposta dues hores

ARA
2 min

BarcelonaEls aiguats s'estan tornant a acarnissar amb les Terres de l'Ebre. Les pluges d'aquest matí i migdia han provocat inundacions en diversos municipis: a l'Ampolla alguns carrers s'han convertit momentàniament en rius i establiments com l'Hotel Cap Roig han vist com en poca estona se'ls inundaven el vestíbul i part dels baixos. Al municipi hi han caigut més de 127 l/m², segons dades no oficials, i 62 litres han estat en només una hora. A Deltebre, un altre dels llocs on més ha plogut, hi han caigut 153 l/m², segons informa Miquel Bernis, mentre que a l'Ametlla de Mar s'han registrat 37 l/m² en mitja hora.

La pluja ha provocat complicacions viàries en moltes vies amb poca visibilitat i ha obligat a tallar la N-340 durant dures hores en el tram entre Amposta i l'Ampolla. El Servei Català del Trànsit també ha emès alertes per mala visibilitat a l'autopista AP-7 a la mateixa zona. A Deltebre i Sant Jaume d'Enveja s'han suspès les classes, per bé que els centres no han tancat. Tampoc consten afectacions a les rutes de transport escolar, segons ha explicat la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre.

La direcció general de Protecció Civil recomana evitar travessar les zones inundables als punts on plou amb intensitat. Fins les 20 h el telèfon d'emergències 112 ha atès 421 trucades per 310 incidents relacionats amb les fortes pluges, sobretot inundacions de baixos i incidents a carrers i carreteres. La majoria dels avisos provenien de la comarca del Baix Ebre, especialment dels municipis de l'Ampolla i Deltebre –a tots dos municipis, els Bombers han hagut d'assistir a diversos veïns afectats pels aiguats– però també del Barcelonès, ja que el temporal s'ha anat desplaçant cap al nord del país a mesura que avançava la tarda.

stats