Successos

Mata a trets un home i segresta tres dones per fugir: un exmilitar, detingut a Múrcia pel crim del club de tir

L'arrestat, de 19 anys, va aconseguir sortir de Catalunya amenaçant amb una pistola dues noies a qui va fer conduir tota la nit

3 min
xterior del Club de Tir Precisió Granollers, on s'ha produït el tiroteig mortal.

BarcelonaDesprés d'una nit de tensió i recerca policial, la Policia Nacional ha detingut aquest matí a Múrcia l'exmilitar escàpol des d'ahir al vespre sospitós d'haver mort un treballador del Club de Tir Precisió Granollers, a Canovelles. Es tracta d'un jove de 19 anys que feia pocs mesos que s'havia afiliat al club i que en va fugir després de disparar cinc trets per l'esquena a l'encarregat. Va sortir a peu del local i va coaccionar tres dones, a punta de pistola, perquè l'ajudessin a escapar-se.

Després del crim, el tirador va amenaçar primer una dona perquè el portés amb el seu vehicle de Canovelles fins a Barcelona. Un cop allà va repetir la maniobra i va segrestar dues noies a la zona de Pedralbes. Segons confirmen fonts policials, les va forçar a conduir tota la nit per fer 600 quilòmetres, fins a la ciutat de Múrcia. Anava armat amb una pistola i un revòlver carregats de munició que se sospita que s'havia endut del club.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís que un home n'havia disparat a un altre a Canovelles dissabte cap a les 19.30 hores. El presumpte homicida feia una hora que practicava al camp de tir. Per accedir a un club de tir cal ser-ne soci i tenir una llicència federativa d'aquest esport. Segons fonts consultades per l'ARA, quan faltava poc perquè el local tanqués, el jove es va acostar a la víctima per l'esquena i li va disparar cinc trets. Ho va fer a la galeria de tir i, aparentment, no hi va haver cap discussió prèvia entre ells. Per això, la policia se centra a investigar el motiu que va portar aquest soci a disparar el treballador del club, no una vegada, sinó cinc.

Les dues armes de foc i l'arma blanca comissades al sospitós d'haver mort un treballador del club de tir de Canovelles.

Fonts amb accés a la investigació del cas confirmen que, un cop fora del local, el tirador va començar la fugida amenaçant una dona que circulava amb el cotxe pels voltants del club. La va obligar a portar-lo fins a Barcelona. Inicialment, els Mossos van desplegar un dispositiu de cerca i captura als voltants de Collserola, on les primeres informacions situaven el sospitós. L'operatiu es va allargar tota la nit. Però no el van trobar perquè el jove havia repetit la jugada. A la zona de Pedralbes, a prop de la ronda de Dalt, on havia deixat marxar la primera dona, l'exmilitar va fer que un altre cotxe s'aturés. A dins hi havia dues dones i les va amenaçar amb la mateixa pistola perquè el deixessin pujar al vehicle i obligar-les a participar en la seva fugida. Les va forçar a portar-lo fins a Múrcia.

Quan han arribat aquest matí a la ciutat de Múrcia les ha deixat marxar i han estat elles dues les que han avisat la Policia Nacional. Un grup d'agents han acabat localitzant el presumpte assassí cap a les vuit del matí a l'estació del Carmen, on tenia la intenció d'agafar un tren per continuar l'escapada. Quan l'han detingut, dotze hores després del tiroteig al club de tir, encara duia les armes que se sospita que havia robat del club de tir. S'ha resistit a la detenció i s'ha acollit al seu dret de no declarar. Passarà a disposició judicial per homicidi, segrest i tinença il·lícita d'armes a Múrcia, però el cas es traslladarà i s'instruirà a Barcelona.

No va morir a l'acte

La víctima es deia Jordi i era un veí de Granollers de més de 40 anys. No va morir immediatament, però els treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no van poder fer res per salvar-li la vida. Quan l'agressor el va tirotejar treballava com a instructor al club des de feia quatre anys, vetllant perquè es complissin les normes a la galeria de tir i venent la munició. Segons explica una font que el coneixia a l'ARA, era soci del club des d'abans de fer-hi feina i havia treballat de manyà, soldador i fent altres feines manuals. La seva furgoneta encara era a l'aparcament del camp de tir aquest dissabte al matí.

L'Ajuntament de Canovelles ha emès un comunicat lamentant l'assassinat. A les portes del recinte, la junta del club ha penjat un cartell en què s'informa que el local estarà tancat fins dimecres que ve.

Pel que fa al presumpte autor dels fets, el consistori ha confirmat que és veí d'un altre municipi del Vallès Oriental, però sense concretar-ne quin. Fonts del ministeri de Defensa han concretat a l'ARA que el detingut és un exmembre de l'exèrcit de terra que va estar poc temps de servei i que va demanar la baixa voluntària.

stats