Incendi
Societat Successos 29/08/2023

Controlat l'incendi a Mont-roig del Camp que ha obligat a evacuar una urbanització

Els Bombers han continuat remullant el terreny durant tota la nit

2 min
Incendi a Mont-roig del Camp

BarcelonaL'incendi que va començar aquest dilluns a Mont-roig del Camp era complicat pel fort vent de mestral que l'empenyia i la proximitat de zones habitades, però en cinc hores els Bombers de la Generalitat l'han pogut controlar i deixar en un perímetre d'unes 10,4 hectàrees afectades, segons els Agents Rurals. El foc, que es va iniciar al barranc de Porquerola, al km 18 de la carretera T-310, va obligar a evacuar dilluns una seixantena de veïns de la urbanització les Planes pel fum. De matinada, seguint les indicacions dels Bombers, van poder tornar a casa després d'estar unes hores en una sala polivalent municipal. A hores d'ara, la principal hipòtesi és que el foc hauria estat intencionat.

L'avís de l'incendi es va rebre a dos quarts de deu del vespre i hi han treballat una trentena de dotacions, totes terrestres. El fort vent de mestral que bufava en direcció al mar amb ràfegues de fins a 70 km/h n'ha facilitat la propagació. En el punt més àlgid, l'incendi cremava a 1 km/h. A més, el vent i el fet que sigui de nit ha impedit que els bombers puguin enlairar cap mitjà aeri per ajudar en les tasques d'extinció.

El foc s'ha originat en un barranc i la clau de voltes ha sigut encerclar-lo en aquest punt i no que s'escampés, posant en risc zones habitades. Els Bombers apunten que s'ha atacat amb "contundència" i l'han pogut enclotar. A la una de la matinada ja l'havien pràcticament encerclat i només faltava tancar el flanc dret, que llençava focs secundaris a 100 metres de distància. Finalment, abans de les dues l'han estabilitzat i a les 2:22 h l'han donat per controlat. Durant la nit, una trentena d'efectius s'ha quedat remullant punts calents.

Pel que fa als veïns de Les Planes, en un primer moment se'ls havia confinat pel fum que hi havia a la zona, però finalment s'ha optat per traslladar-los a la sala polivalent de Miami Platja on han estat atesos per la Creu Roja i on s'ha reobert el servei de bar per atendre'ls. També s'ha evacuat preventivament la zona dels Masos. De matinada van poden tornar tots a casa.

Evacuats per l'incendi de Mont-roig del Camp
L'incendi de MOnt-roig del Camp

Nivell 3 de perill d'incendi

Els Agents Rurals adverteixen que Mont-roig del Camp es troba actualment al nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d'incendi i amb la restricció d'accés a l'espai natural de Tivissa-Vandellòs. Pel foc iniciat dilluns al vespre el telèfon d'emergències 112 ha rebut més d'un centenar de trucades i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil s'ha fet enviament de l'alerta als telèfons mòbils de la zona de la urbanització Les Planes per informar de la situació.

stats