Animals

Investiguen una hípica del Ripollès per maltractament animal

Els Mossos troben cavalls executats a trets i enterrats sense haver seguit els protocols sanitaris

ARA
1 min
Agents prenent mostres dels cavalls localitzats morts en una hípica del Ripollès.

BarcelonaEls Mossos han obert una investigació per un possible delicte de maltractament animal en una hípica ubicada a la comarca del Ripollès, on van trobar els cadàvers de tres cavalls, dos d'ells morts amb un tret, i en van intervenir tres més perquè es trobaven en mal estat. Les primeres investigacions policials han revelat que l'empresa hípica no havia fet les gestions correctes amb els cavalls i que els cadàvers dels animals sacrificats estaven repartits per la finca en estat de descomposició.

La policia catalana ha informat aquest diumenge que agents de la seva Divisió de Medi Ambient van inspeccionar divendres el centre hípic a instàncies dels Serveis Territorials de Girona del departament de Medi Ambient de la Generalitat, que havia rebut informacions sobre les males condicions dels animals en aquesta hípica. En la inspecció al centre es van localitzar tres cavalls morts, dos d’ells probablement sacrificats mitjançant un tret, cosa que incompleix els protocols sanitaris. A més, els mossos van comprovar que a la finca hi havia 19 cavalls vius, dels quals tres van ser comissats per presumpte maltractament animal. Aquests tres exemplars van ser traslladats a un centre de recuperació. 

Els agents van identificar el responsable de la finca i li van intervenir l'arma de foc amb què possiblement va matar els animals. Com que la investigació continua oberta, no es descarten detencions per aclarir les responsabilitats d'algun col laborador en els fets.

stats