Successos

Localitzen un cadàver a Osona i investiguen si és de la dona desapareguda a Vic

La Rachida va ser vista per últim cop fa un mes, i van detenir els seu marit com a presumpte autor del crim

2 min
Un cotxe dels Mossos d’Esquadra en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van localitzar aquest divendres el cadàver d'una persona al terme municipal de Sant Martí de Centelles, a la comarca d'Osona, i estan investigant si és el cos sense vida de la Rachida, la dona d'uns 50 anys que va desaparèixer fa un mes a Vic.

Més que una desaparició, però, la policia catalana ho investiga com un homicidi, i el seu marit es troba en presó preventiva des de dimecres com a presumpte autor d'un crim que encara no tenia cadàver. Encara no està clar que el cos localitzat aquest divendres, una informació avançada per El Caso i confirmada per aquest diari, sigui el de la Rachida, ja que les fonts consultades no aclareixen si és d'un home o una dona i en quin punt exacte l'han trobat. Sigui com sigui, les mateixes fonts sí que precisen que s'està investigant si és el cadàver de la desapareguda. Aquest extrem el confirmaran o el desmentiran les proves forenses i d'ADN.

La mort violenta de la Rachida ja es comptabilitza com l'onzè feminicidi del 2024 a Catalunya. Tal com va avançar l'ARA, van ser els mateixos fills del matrimoni els que van assenyalar el pare com a presumpte homicida del crim. Després de detenir-lo, els Mossos van trobar sang al cotxe de l'home i altres proves biològiques que l'incriminen. La detenció va venir precipitada sobretot per un element: la policia va descobrir que el marit havia comprat uns bitllets d'avió per viatjar al seu país d'origen, el Marroc. Els Mossos sospitaven que volia fugir i el van interceptar abans que ho intentés.

No col·labora

En seu policial i judicial, segons fonts consultades per l'ARA, l'home no va col·laborar en cap moment i va negar els fets. Així doncs, tampoc va indicar on es trobava amagat el cadàver de la dona. El matrimoni tenia quatre fills, un dels quals era menor d'edat, i no hi havia denúncies prèvies en el si de la parella. Ara bé, des del 2012 s'han hagut de lamentar 140 feminicidis, i en el 80% dels casos la víctima no havia denunciat el seu agressor.

Encara no s'ha superat l'equador de l'any i la xifra negra del 2024 ja es troba a prop de la del 2023, un any en el qual es van cometre 14 feminicidis. Des del 2012, la xifra negra ascendeix a 140 dones assassinades pel fet de ser dones. Fins a 97 fills menors han quedat orfes de mare, 21 dels quals tenien menys de sis anys en el moment del crim.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats