Successos
Societat Successos 12/11/2022

La mare del jugador de rugbi desaparegut: "L'espero al pub de la Rambla. Apareixerà"

La Julie i el seu fill gran busquen el Levi pel centre de Barcelona després de 14 dies perdut

4 min
Mare i germà del jugador de Rugby desapegut al pub The Old Irish

BarcelonaL'últim cop que van veure el jugador de rugbi anglès Levi Davis a Barcelona va ser ara fa 14 dies sortint de l'Old Irish Pub, una taverna de la Rambla. En una de les primeres taules hi ha la seva mare, la Julie. Està asseguda, mirant a la porta. "L'espero aquí. Apareixerà en qualsevol moment", diu esperançada. Explica que avui fan la Fórmula 1 i que al seu fill li agrada molt. "Si ve aquí a veure-la, l'estaré esperant. Seré el primer que veurà". Passen les hores i no es desespera. No plora, ni es desfà. A vegades riu. Admet que està en "xoc", però que pesa més l'esperança de trobar-lo que la pena d'haver-lo perdut. Només està "frustrada" per una cosa, pel fet que demà surt un vol que la retorna a Birmingham i té por de fer-ho sense el Levi al costat. Les hores que queden, l'esperarà i el buscarà.

Arriba el germà gran, el Nathan. Ve d'un altre pub irlandès. Hi ha preguntat pel Levi. Se li nota l'adrenalina, està una mica més nerviós que la mare. Accelerat, explica: "Ens el podríem creuar en qualsevol moment caminant per la Rambla i no adonar-nos-en". Camina pel centre de Barcelona guaitant per tot arreu, aixecant el cap per no deixar-se res. La mare de la Julie li truca. "Encara no l'hem trobat, però ens arriben notícies bones". Els Mossos d'Esquadra busquen el Levi des de principis de setmana, primer amb una investigació d'ofici i ara ja formalment, després que ahir la Julie i el Nathan presentessin una denúncia. Ells també l'estan cercant, preguntant als negocis i a les persones que viuen al carrer. I tenen motius per ser optimistes.

La Julie descriu emocionada que una botiguera de la Rambla va dir que el va veure dimecres amb la mateixa roba. Samarreta blanca i pantalons foscos. Va demanar menjar però no tenia diners per pagar-lo. El Levi no té el telèfon actiu. "O s'ha quedat sense bateria o l'hi han robat", comenta la Julie. Al seu compte bancari no hi ha cap despesa des que va desaparèixer. El Nathan explica que sempre pagava amb el mòbil i que ara no pot. "Però l'han vist amb vida i fa poc", va recordant de tant en tant la Julie. "Està per aquí, però no es pot comunicar". Una noia que viu al carrer els va explicar que el va veure fa tres dies. Estava "borratxo i desorientat" i es va adormir unes cinc hores al lloc on ella normalment passa la nit. La Julie recull els telèfons de tothom que l'ha vist i de tant en tant els va a veure per si tenen novetats. Baixen caminant fins a la platja. Diuen que podria ser allà, dutxant-se o banyant-se.

Levi Davis jugant un partit de rugbi

Van arribar dijous al matí i dormen en un hotel a tocar del port. El dia, però, se'l passen al carrer. És la seva primera vegada a Barcelona. També la del Levi, que aprofitant que tenia una lesió i no podia jugar a rugbi va anar a Eivissa a desconnectar. "Ho necessitava", diu la Julie. El Levi tenia "problemes personals". A vegades estava bé, però passava temporades baix, "deprimit per la seva sexualitat". Fa dos anys va fer públic que era bisexual i això, explica la seva mare, "l'ha afectat molt mentalment", més en un entorn com el del rugbi. "Aquest període ha sigut molt dur", admetia en un àudio a la família el Levi des d'Eivissa. Els deia, però, que el veurien aviat. El vol d'anada el va agafar sense el de tornada. Al bar sona Is not unusual, de Tom Jones.

Quatre fills

Viuen a Birmingham però són del Manchester United. A la televisió del pub irlandès fan el Manchester City. Sona a tota pastilla la banda sonora de Grease. Un grup de persones celebra un gol brindant amb les pintes. La Julie és mare de dos nois i dues noies. És administrativa i s'ha demanat vacances per venir a buscar el seu fill. El Nathan, que es dedica al món de la construcció, igual. Aviat tornaran a les seves vides de Birmingham i es plantegen contractar investigadors privats que continuïn fent la feina que ells estan fent paral·lelament a la dels Mossos. De moment, no n'han contractat. Tampoc coneixen de res els dos homes que es presenten com a policies anglesos i van preguntant pel Levi. Tampoc saben qui són ni els Mossos ni la policia anglesa.

Sona Britney Spears. La música era un dels refugis del Levi. Es va presentar al programa de talent X Factor amb dos jugadors de rugbi més. "Tenia ganes de dedicar-s'hi. Si vol, té futur en el món de la música", explica el Nathan. Ell ja viu sol, però el Levi encara està amb la mare. Volta molt, sobretot va a Londres a parlar amb productors musicals. El seu nom artístic és Leda. Fa unes setmanes va treure el seu primer single, With me. Amb ell esperen tornar a casa.

stats