Successos
Societat Successos 12/11/2022

Qui són els suposats policies anglesos que investiguen la desaparició del jugador de rugbi?

La mare de Levi Davis viatja a Barcelona per presentar una denúncia formal davant dels Mossos

3 min
Imatge de la façana de l'Old Irish Pub, a la Rambla de Barcelona

BarcelonaDos homes vestits amb roba de carrer van entrar aquest dijous a la tarda a l'Old Irish Pub, el bar de la Rambla de Barcelona on va ser vist per últim cop Levi Davis, un jugador de rugbi anglès de 24 anys que està desaparegut des de fa 13 dies. Segons diversos testimonis, s'hi van estar una bona estona. Es van presentar com a policies anglesos i van preguntar per Levi, per què havia fet en aquell local, quan va marxar i també van demanar les imatges de les càmeres. Corpulents, amb posat seriós i rígid i sense saber parlar gairebé el castellà, segons les mateixes veus, també van preguntar pels voltants del local a diverses persones si havien vist alguna cosa aquella nit. De nou, es presentaven com a policies anglesos que investigaven la desaparició del jugador de rugbi.

Als Mossos d'Esquadra, però, no els consta que hi hagi agents britànics a Barcelona. Fonts policials admeten que si ho fossin segurament ho sabrien. A més, apunten que seria molt estrany perquè la investigació sobre la seva desaparició l'està portant la policia catalana, de qui és la competència en aquests casos.

De fet, després d'obrir una investigació d'ofici, aquest divendres la mare de Levi ha volat fins a Barcelona per presentar una denúncia formal als Mossos. El cos català, doncs, no sap qui són aquests dos desconeguts. Tampoc la policia de West Midlands, que també recopila informació sobre el cas per després derivar-la als Mossos perquè és la regió d'on provenia Levi i el primer lloc on es va formalitzar una denúncia sobre la seva desaparició. "No, no n'hi ha", respon la policia britànica quan li pregunten si tenen agents enviats a Barcelona. Qui són aquests dos desconeguts? És una nova incògnita en un cas amb moltes preguntes encara sense respondre.

L'interior de l'Old Irish Pub, a la Rambla de Barcelona

La principal pregunta? On és Levi Davis. Del pub irlandès en va marxar cap a les 22 hores. Segons consta a les càmeres que el van captar, anava vestit amb uns pantalons negres, una samarreta blanca i duia una motxilla. De moment, no han transcendit avenços de la investigació policial. Fonts al corrent del cas apunten que els Mossos hi estan molt a sobre. Sí que les declaracions de la seva mare, Julie, i alguns amics a mitjans anglesos han posat una mica de llum a la situació personal de Levi. El jugador de rugbi era molt conegut mediàticament per jugar a la Primera Divisió anglesa, però també per participar com a cantant en el concurs X Factor. No fa gaire va fer públic que era bisexual, una declaració poc habitual en el món del rugbi. Explicar-ho no va ser fàcil, segons va dir ell mateix en alguna entrevista.

A Eivissa per desconnectar

Ara la seva mare explica que últimament ha estat "deprimit" i que havia anat de viatge a Europa per "desconnectar". A més, afirma que havia deixat els medicaments. Va triar Eivissa com a destí, on tenia un amic, el Richard. "De cop, va dir que s'havia de trobar amb uns amics a Barcelona. Va marxar i no va dir res més", explica. L'últim que saben d'ell és un vídeo que va enviar al Richard des del pub irlandès. Ara ja fa 13 dies que ningú sap res d'ell.

Levi Davis jugant un partit de rugbi

Fa un mes va desaparèixer un altre jugador de rugbi a Barcelona, l'australià Liam Hampson, de 24 anys. En aquell cas, després de dos dies de cerca, els treballadors de la Sala Apolo van trobar el seu cos sense vida després d'una caiguda accidental.

stats