Successos

Resolen el misteri de la tràgica mort del jugador de rugbi australià a l'Apolo

Va sortir per una porta d'emergència al terrat d'evacuació, va saltar un mur de metre i mig i va caure al buit

3 min
Liam Hampson en una imatge d'arxiu jugant a rugbi

BarcelonaDimecres al migdia un grup de treballadors de la Sala Apolo van sentir el so d'un telèfon. Van comprovar que no era de cap d'ells. Van buscar i buscar i, en una mena de celobert de difícil accés, amagat sota uns tubs de ventilació d'obra, van trobar un cadàver. El mòbil que sonava era el seu. Trucava un dels seus amics o familiars que feia gairebé 40 hores que el buscava. Fins i tot van publicar un anunci al Facebook anunciant la seva desaparició. Es deia Liam Hampson, tenia 24 anys i era un jugador de rugbi semiprofessional australià. Els treballadors van trucar als Mossos, que han iniciat una investigació. Tot apuntava que aquest misteriós i tràgic succés havia sigut un accident, i les càmeres de seguretat ho confirmen.

Segons fonts coneixedores dels fets, en lloc de baixar per les escales que condueixen de la sala principal als lavabos, va sortir per una porta d'emergència. Això el va conduir a una sala molt petita amb una altra porta d'emergència. La va obrir i va sortir a la terrassa d'evacuació. Si hagués seguit el camí, que estava il·luminat, hauria anat fins a les escales d'emergència i tot hauria acabat bé. Però va parar un moment per orinar i va veure que no podia sortir per la mateixa porta. Tenia un mur de metre i mig al costat i el va saltar. Una paret que precisament té com a objectiu protegir d'un buit d'entre 10 i 15 metres. Però va saltar al buit i el seu cos va quedar just a sota d'un entramat de tubs. Tot ha quedat perfectament enregistrat. En total, la sala de festes té unes 180 càmeres.

'Crowdfunding'

Tot el grup d'amics menys Hampson van marxar de la discoteca cap a les 4.30 hores. Feia poques hores que havien arribat a Barcelona. Estaven de ruta per Europa aprofitant un període de vacances a la lliga australiana de rugbi. Ell jugava amb els Redcliffe Dolphins, un club d'una ciutat molt a prop de Brisbane. Diumenge havia anat a veure el PSG - Olympique de Marsella al Parc dels Prínceps amb una samarreta de Leo Messi. La setmana passada havia navegat en vaixell per la costa Amalfitana i uns dies abans havia estat bevent cervesa a l'Oktoberfest de Munic.

El seu grup d'amics, consternat per la seva mort, ha obert una campanya de microfinançament per portar el seu cos sense vida a Austràlia. "Com tots sabem, en Liam era una ànima preciosa que va reunir la gent amb el seu amor, saviesa i acudits. Va ser un talent excepcional dins i fora del camp de futbol", escriu la nota de la campanya. En 10 hores han recaptat 72.448 dòlars. Ara ja no es poden fer donacions. Primer s'haurà de fer l'autòpsia a Barcelona i després el cos ja es podrà traslladar a Brisbane.

La família, "destrossada"

En una publicació al seu compte de Facebook, el pare del jugador, Brett Hampson, descriu que a la família estan "destrossats" per la mort del seu fill. "Tenim el cor trencat. En Liam tenia un cor d'or i era un fill, germà, net, oncle i amic molt estimat. Les paraules no poden expressar el nostre dolor", afirma. El món del rugbi australià també està de dol. La tràgica notícia la recullen els principals diaris nacionals i la lliga, la Queensland Rugby League, on jugava Hampson també ha lamentat els fets. "Era un membre molt estimat i respectat", ha afirmat el conseller delegat de la competició, Rohan Sawyer.

També la direcció de l'Apolo s'ha mostrat "enormement commocionada" per "l’imprevisible accident" i ha fet arribar el seu condol als familiars i amics del jugador. "Són moments tristos i molt dolorosos", asseguren. S'han posat a disposició dels Mossos per a "qualsevol assumpte".

stats