Successos

Maten a trets un avi de 86 anys en un assalt en una casa de Tàrrega

La principal hipòtesi dels Mossos és la d'un robatori amb violència al seu domicili

2 min
Dispositiu dels Mossos a la casa assaltada de Tàrrega.

BarcelonaUn home de 86 anys ha mort tirotejat aquesta matinada al seu domicili de Tàrrega, la capital de l'Urgell. Segons fonts consultades per l'ARA, cap a les 4.30 h dos assaltants han accedit a l'habitatge, al carrer de la Segarra del municipi, escalant per la finestra mentre els propietaris de la casa estaven dormint. Un cop a dins, haurien matat l'home a trets. El primer avís de l'incident que els Mossos han comunicat pels canals interns ja parlava d'un possible robatori amb violència en un domicili. Aquesta continua sent, a hores d'ara, la principal hipòtesi dels investigadors: els dos assaltants han entrat amb la intenció d'atracar la casa, el propietari s'hauria despertat i els lladres, que estan fugits, han acabat amb la seva vida quan l'home d'avançada edat s'ha intentat defensar.

La investigació policial, però, acaba de començar. Una de les hipòtesis de la policia és que els lladres no portaven cap arma de foc, sinó que han matat al propietari de la casa amb una arma que ell tenia guardada a l'habitació i que ha tret quan s'ha despertat per defensar-se. Segons diverses fonts consultades, al domicili també hi havia el germà del propietari, que els lladres han lligat per immobilitzar-lo, i la dona de la víctima, que els assaltants han colpejat i ha caigut a terra. Ha sigut la dona, de fet, la que ha trucat alertant de l'assalt. Després, l'han traslladat en ambulància a l'hospital de Lleida.

Segons diverses fonts municipals, la víctima era una persona amb un gran poder adquisitiu i diverses propietats. Tot i això, segons les mateixes fonts, no feia ostentació de la seva riquesa. L’alcaldessa del municipi, Alba Pijuan, s’ha reunit aquest dissabte d’urgència amb la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, representants d’Interior, dels Mossos i de la Policia Local. El consistori ha anunciat que farà un seguiment de les conclusions de la investigació.

El 112 ha estat avisat dels fets a les 4.50 h i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no ha pogut reanimar l'home. Quan han arribat els serveis d'emergència, entre ells els Mossos, no hi havia rastre dels assaltants. L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Ponent dels Mossos ja ha obert una investigació per aclarir els fets i ha iniciat una cerca dels assaltants pels voltants del nucli de Tàrrega.

stats