Successos
Societat Successos 28/09/2023

Un menor apunyala diversos professors i alumnes en un institut de Jerez

L'atacant, que ha estat detingut, s'hauria discutit amb uns alumnes que es ficaven amb ells el dia abans

ARA
2 min
L'institut de Jerez on s'han produït els fets

BarcelonaUn menor d'edat ha estat detingut aquest dijous a Jerez de la Frontera (Cadis) després de ferir amb una arma blanca almenys tres professors i un alumne en un institut de la ciutat. Els fets han passat al voltant de les 8:25 h a l'Institut Elena García Armada, al barri San José Obrero. Una professora ha resultat ferida en un ull i la resta de víctimes han quedat ferides de diversa consideració.

L'atacant és un estudiant de tercer d'ESO. Segons han apuntat diversos testimonis a l'agència EFE, l'adolescent hauria tret de la seva motxilla dos ganivets només entrar a classe i s'hauria dirigit primer cap a un company en concret de classe i després contra la professora que l'hauria intentat aturar. Dos docents més han resultat ferits durant l'agressió i altres alumnes haurien patit lesions lleus.

Els mateixos testimonis apunten que l'agressor s'hauria discutit aquest dimecres amb un grup de nois que habitualment es ficaven amb ell. "Jo crec que anava contra els xavals que es ficaven amb ell, no contra els professors. Els ha ferit perquè s'han posat entremig", deia un dels estudiants del centre. Malgrat tot, el centre ha assegurat no tenir constància del suposat assetjament. També la consellera de desenvolupament educatiu i FP de la comunitat, Patricia del Pozo, ha insistit que "no consta" que s'hagués activat "cap mena de protocol" en relació amb aquest alumne ni cap altre "perquè no hi havia hagut anteriorment" altres incidents que haguessin alterat la convivència al centre. Del Pozo, però ha demanat prudència i ha recordat que la investigació policial continua oberta.

També l'alcaldessa de Jerez, María José García-Pelayo, ha fet una crida a la prudència i a no actuar "en calent" davant de l'atac tot i que admet que agressions dins d'un centre educatiu com la d'aquest dijous són "molt greus" i obliguen tota la societat "a reflexionar". Els estudiants han estat concentrats al pati, on els pares de molts d'ells estan dirigint-se per recollir-los i portar-los a casa. L'agressor, per la seva banda, ha estat traslladat a la comissaria de Jerez de la Frontera, on estarà custodiat fins que finalitzi l'atestat i se'l posi a disposició de la Fiscalia de Menors, ha explicat la policia.

Demanen més seguretat

Mentrestant, diversos sindicats educatius han demanat més recursos i protecció als centres davant d'aquest tipus de casos. ANPE, el sindicat independent del professorat de l'ensenyament públic a escala estatal demana que s'aprovi una llei que reconegui els professors com a autoritats i destinar més recursos humans i materials a l'atenció de la diversitat de l'alumnat, mentre que la confederació sindical STEs també subratlla la necessitat de desenvolupar més accions que ajudin a vetllar per la salut mental dels adolescents, així com programes de prevenció i detecció precoç en la matèria.

stats