Successos
Societat Successos 01/08/2023

El misteri d'un dels camells més actius de la Cerdanya: 77 anys i cap antecedent

Comprava la cocaïna pura i la barrejava amb altres substàncies a casa seva

1 min
Una bossa de cocaïna en una imatge d'arxiu.

BarcelonaÉs un avi de 77 anys que no té cap antecedent, ni policial ni judicial. Els Mossos d'Esquadra no acaben de tenir clar quan ho va començar a fer, però la qüestió és que ara era camell. I no era un traficant qualsevol, sinó un dels més actius de Llívia. Fonts policials parlen fins i tot d'un dels principals camells de la Cerdanya. Les mateixes fonts admeten que mai havien detingut una persona tan gran per un tema de drogues.

Sigui com sigui, tot va començar quan els agents que patrullaven per Llívia van detectar que un senyor d'avançada edat solia freqüentar els mateixos carrers i allà quedava amb altres persones a qui donava alguna cosa. Sortia a vendre pels carrers Raval, Estavar i també a la zona del parc de Sant Guillem, una mica més apartat del nucli urbà. Calia acabar-ho de comprovar i els Mossos d'Esquadra van començar amb els seguiments. Al cap d'uns quants dies la policia ja va poder interceptar tres compradors que havien adquirit cinc dosis de coca a l'avi traficant.

L'operatiu va acabar aquest dilluns, quan van entrar a casa de l'ancià, a Llívia. Allà hi van trobar una peça de cocaïna en forma de roca de 21,6 grams, una bàscula, 3.950 euros en efectiu i diversos estris per manipular la droga i preparar-la per a la venda. Hi ha un altre element que va sorprendre la policia, a part del perfil del camell: adquiria roques de cocaïna. És a dir, la comprava molt pura i ell mateix la convertia en pols i la barrejava amb altres substàncies per comercialitzar-la. Tot ho feia a casa seva.

stats