Incendi

Mor una nena de 8 anys en un incendi en un càmping de Montblanc: "Era impossible ajudar"

La menor estava de vacances amb el seu pare i la seva germana gran, tots de nacionalitat francesa

3 min

MontblancPassaven pocs minuts de les cinc de la matinada quan una família de gironins que està allotjada en un bungalou al càmping Montblanc Park s'ha despertat. Algú estava picant insistentment a la seva porta. Era l'home del bungalou del costat. Quan li han obert, els ha il·luminat una columna de flames “enorme”. “Se sentien molts espetecs i vidres trencant-se constantment". Estava cremant descontroladament un bungalou a menys de 20 metres del seu. A l'exterior hi havia diverses persones, entre elles un pare i la seva filla. Repetia, expliquen, una pregunta: "Où est la fille?" –en català, "On és la nena?"–. No trobaven per enlloc la seva filla petita, de vuit anys. Comentaven que potser havia fugit en direcció a la muntanya. Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat estaven treballant per apagar el foc. "El pare cridava, estava nerviós", comenten des d'un bungalou veí. Finalment, els Bombers han aconseguit entrar al bungalou. Els veïns de càmping han sentit com algú deia: "Hi ha un cos calcinat".

La nena, de 8 anys i de nacionalitat francesa, ha perdut la vida en aquest incendi al càmping Montblanc Park. Des dels Bombers apunten que el foc era molt virulent i que no han pogut entrar al bungalou, que ha quedat totalment destruït, fins que l'han apagat del tot. Feia uns quants dies que la nena, juntament amb el seu pare i la seva germana gran, era en aquest càmping de la Conca de Barberà. Encara es desconeix què ha originat les flames a les 4.55 h de la matinada (quan els Bombers han rebut l'avís).

Igual que en el cas de la família gironina, també ha sigut un veí qui ha despertat de matinada una altra família francesa que també s'allotjava en un bungalou a tocar del foc. Els avisava de l'incendi. "Era impossible ajudar", comenta el pare. Han intentat anar-hi amb aigua, però el foc cremava de manera molt intensa. El primer que ha fet, però, ha sigut apartar els seus fills i posar-los en un lloc segur. El veí que els ha despertat, també d'origen francès, explica que ell s'ha llevat pel soroll: "A mi m'han despertat diverses veus cridant". Després ha posat en alerta el seu veí immediat, però també altres dels bungalous del voltant. Alguns residents del càmping també expliquen que han apartat els cotxes davant del risc que el foc s'escampés i explotessin. Al final, el foc ha afectat un altre bungalou i un cotxe, però no ha deixat més ferits.

Una imatge del bungalou cremat al càmping Montblanc Park
Una imatge del bungalou cremat al càmping Montblanc Park

Ara només queda dreta alguna paret de fusta (el sostre ha quedat totalment calcinat) de l'habitatge afectat. La zona més immediata està precintada pels Mossos d'Esquadra, que investiguen les causes de l'incendi. De moment, segons fonts consultades, encara no hi ha cap hipòtesi principal. La policia ha fet una inspecció tècnico-ocular durant el matí i encara no hi ha unes conclusions fermes. Fonts coneixedores de la investigació apunten que entre els tres detonants més viables, que són un problema elèctric, l'activitat humana (deixar-se alguna cosa encesa, per exemple) o una possible explosió de gas (alguns veïns han sentit una deflació), els investigadors encara no s'inclinen per cap d'aquests tres. De fet, tot i que els Bombers no investiguen les causes dels focs, sí que un cop acaben una intervenció solen apuntar als Mossos quina seria la causa de l'incendi. Avui, però, no ho han fet i es preveu una investigació complicada.

El càmping Montblanc Park es troba a 2,4 km de la localitat de Montblanc, a la Conca de Barberà, envoltat per una zona boscosa. Utilitza com a reclam la vila medieval i la proximitat al mar i a Port Aventura per captar turisme internacional. De fet, té una gran afluència de visitants provinents de França, com la família de la víctima. El càmping és popular entre el públic familiar, ja que compta amb instal·lacions especialment destinades al lleure dels més petits, com un parc aquàtic i un castell inflable. La vida al càmping ha tornat a la normalitat aquest dimecres al matí. La piscina està plena en un dels dies més calorosos de l'any, tot i que alguns prefereixen quedar-se al bungalou perquè "hi ha aire condicionat". Sobre l'incendi, les famílies de vacances, encara afectades, també intentaven tenir una certa normalitat. "Costarà oblidar-ho", admetien.

Piscina del càmping de Montblanc aquest dimecres.
stats