Vulnerabilitat

Mor un sensesostre en plena Rambla de Barcelona

Estava assegut en un banc i encara es desconeix la causa de la mort

2 min

BarcelonaEstava assegut en un banc de la Rambla, a la zona de Canaletes, totalment immòbil mentre la munió de turistes pujava i baixava la icònica via barcelonina. Algú, però, s'ha adonat que aquell home envoltat de bosses amb les seves pertinences no estava bé. El servei d'emergències ha rebut la trucada uns minuts abans de les tres de la tarda i, quan hi han arribat, ja estava mort. Li han practicat una maniobra de reanimació pulmonar sense sort. No portava documentació, però tenia uns 55 anys, era un home i, segons ha pogut saber l'ARA, vivia al carrer.

Fonts policials apunten que l'home sense sostre no presentava signes de violència i que la mort ha sigut biològica. Encara es desconeix, però, què l'ha causat. Durant bona part de la tarda, els Mossos d'Esquadra han precintat aquesta part de la Rambla i han tapat amb unes cortines el banc on hi havia el cos sense vida de l'home. Els turistes s'anaven aturant a fotografiar l'escena i preguntaven als agents què havia passat. La resposta era que "circulessin". Al costat d'un dels vehicles policials hi havia diverses bosses amb roba i altres pertinences que la víctima portava a sobre. Passades les 17.30 h ha arribat la comitiva judicial, que ha practicat l'aixecament del cadàver. Serà l'autòpsia el que determinarà com i per què ha mort.

Segons fonts al corrent del cas, a hores d'ara i a l'espera de l'autòpsia la principal hipòtesi és que un cop de calor podria ser un dels detonants de la mort. Segons les mateixes fonts, la combinació molta xafogor, les altes temperatures, l'edat de l'home i la seva situació de vulnerabilitat són elements que podrien haver desencadenat la mort més enllà que l'autòpsia apunti si hi havia una malaltia prèvia. La mort es va produir en ple migdia i en un dels dies més calorosos de l'any a la capital catalana.

Segons les dades d'Arrels Fundació, la víctima d'aquest dimecres era una de les més de 1.200 persones que dormen cada dia als carrers de Barcelona. Fins a 2.800 persones més, però, no tenen llar i s'allotgen als recursos públics i privats de la ciutat. A més, segons la mateixa entitat, hi ha 865 persones que viuen en assentaments informals, com ara solars i fàbriques en desús.

stats