Successos

Moren dos joves ofegats a la platja de Tarragona

El fort temporal que assota el litoral català ha impedit que les dues víctimes poguessin sortir de l'aigua

ARA
2 min
La punta de la platja del Miracle de Tarragona, on s'han produït els dos ofegaments.

Inici tràgic de la Setmana Santa. Dues persones han mort aquest dijous ofegades a la platja del Miracle de Tarragona després que una d'elles, un menor de 15 anys, caigués al mar i un adult, al voltant dels 30, saltés a l'aigua per intentar rescatar-lo, però no ha pogut fer-ho i també ha acabat morint. A la zona hi ha un onatge molt fort, a causa del temporal que assota la costa catalana.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el menor estava amb un grup de nois de la seva edat a la zona del Fortí de la Reina de la platja del Miracle, on segons els primers indicis ha caigut fortuïtament a l'aigua i, a causa dels forts corrents marítims i de les altes onades, no en podia sortir. Ha estat llavors quan un ciutadà alemany que caminava per la zona acompanyat d'una altra persona ha volgut ajudar-lo i s'ha llançat a l'aigua, però ha estat víctima de les mateixes condicions del mar i ha mort.

Després de rebre l'avís del 112, s'ha activat l'helicòpter Helimer 221 de Salvament i l'embarcació LS Ariel de Creu Roja Tarragona. Els Bombers de la Generalitat han fet una primera intervenció per apartar totes les persones que hi havia a la zona on hi ha un perillós i fort onatge i han intentat ajudar en la localització dels accidentats. Quan han aconseguit arribar fins als cossos els han traslladat fins a la platja, on només n'han pogut certificar la defunció.

Tot el litoral català està sota l'avís dels efectes del temporal Nelson, que ha arribat al seu pic màxim aquest dijous, on s'esperen onades de fins a 2,5 metres d'altura i forts corrents. La previsió és que la situació meteorològica millori en les pròximes hores, però les autoritats desaconsellen acostar-se a les esculleres, roques o ports per evitar riscos innecessaris.

Amb les de Tarragona són quatre les víctimes mortals que s'ha cobrat el temporal Nelson a tot l'Estat. Hores abans, dues persones més també han mort al caure al mar a Astúries i ser arrossegades per les onades, que han arribat a set metres d'altura. Les víctimes són un home que contemplava l'onatge a l'espigó situat a la desembocadura del riu Nalón, i una turista britànica que s'ha acostat a la zona per seguir l'operació de rescat, amb la mala sort que ha caigut a l'aigua.

stats