Successos
Societat Successos 26/12/2023

Un mort en l’incendi d’un pis a Ripollet

La parella de la víctima ha hagut de ser atesa per inhalació de fum

ARA
1 min
Bombers al lloc dels fets. / BOMBERS

BarcelonaUn home de 92 anys ha mort aquest dilluns, dia de Nadal, en un incendi en un pis a Ripollet (Vallès Occidental). Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc s’ha declarat cap a les 14 h al carrer Tamarit. Quan els serveis d’emergències hi han arribat, s’han trobat amb un incendi “completament desenvolupat” en una habitació de la quarta planta de l’edifici, format per planta baixa i quatre pisos.

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat sis dotacions dels Bombers, entre les quals una autoescala automàtica i dos vehicles terrestres del Grup operatiu de suport. Un cop a dins, els efectius han localitzat una persona que estava inconscient. Tot i que han aconseguit evacuar-la a la planta baixa, la metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) només ha pogut certificar la seva mort. Els sanitaris també han atès la parella de la víctima mortal per inhalació de fum.

La causa de l’incendi es desconeix, però els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i estan treballant per descobrir com s'ha originat. Els serveis d'emergències han aconseguit extingir el foc i han ventilat l'habitatge, molt afectat pel fum i l’alta temperatura. A més, han revisat l'escala i la resta d'habitatges, que no han resultat afectats pel foc.

En el dispositiu d'emergències han participat, a més dels Bombers, una dotació de la policia local de Ripollet, diverses unitats del SEM i quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació i de les diligències judicials.

stats