Successos
Societat  /  Successos 22/11/2022

Els Mossos troben a la zona portuària de Barcelona el passaport del jugador de rugbi desaparegut

La família afirma que el seu mòbil va deixar de donar senyal a l'estació de Sants, però cap càmera el va captar

3 min
Levi Davis en un imatge d'arxiu

BarcelonaAvui fa 23 dies que el jugador de rugbi anglès Levi Davis està desaparegut. Va ser vist per últim cop a l'Old Irish Pub, una taverna de la Rambla de Barcelona, el 30 d'octubre, i per als Mossos d'Esquadra no està sent fàcil seguir els passos que va fer després de sortir del pub. Una càmera de seguretat el va gravar marxant amb una samarreta blanca de màniga curta, uns pantalons curts foscos i una maleta negra. Va ser al bar des d'on va enviar l'últim missatge al seu entorn. Fins ara, amb algunes falses alarmes pel mig, ha sigut l'últim que s'ha sabut d'ell. Fa uns dies, però, segons confirmen fonts de la investigació a l'ARA, van localitzar el seu passaport a la zona portuària de Barcelona.

La troballa, doncs, va ser als dominis del Port de Barcelona. Segons apunten fonts del Port, una persona va trobar el passaport i el va portar a les dependències de la institució. El Port, al veure que es tractava d'un document d'identitat britànic, el va lliurar al Consolat del Regne Unit a Barcelona. La seu diplomàtica, coneixedora de la desaparició de Davis, va donar el passaport als Mossos.

Fins ara ha sigut complicat rastrejar els moviments de Davis. L'últim senyal que va donar el seu telèfon mòbil, segons apunten fonts de l'entorn del jugador, va ser a l'estació de Sants de Barcelona unes hores després de marxar de l'Old Irish Pub. Les mateixes veus apunten, però, que cap càmera de seguretat el situa a l'estació en aquell impàs de temps. Per a la família, això confirma una hipòtesi que la mare d'en Levi, la Julie, ja va explicar a les pàgines d'aquest diari: que li van robar el mòbil, un iPhone, i per això no s'ha pogut comunicar amb ells. El Levi sempre pagava amb el telèfon, tal com va descriure el seu germà, Nathan, i això porta la família a pensar que no té diners. Segons fonts policials, tot està obert i els Mossos continuen investigant la desaparició.

Després de venir tres dies a Barcelona per buscar-lo pel carrer i denunciar formalment els fets davant dels Mossos, la Julie i en Nathan han tornat a la seva vida de Birmingham. El van esperar hores i hores a l'Old Irish Pub, però no va aparèixer. Ara, una setmana després, expliquen que estan "frustrats i tristos". Un dels últims missatges que van rebre del Levi va ser un àudio en què explicava que estava de viatge per desconnectar de tot, però que el tornarien a veure aviat.

La mare i el germà de Levi Davis al pub irlandès on va ser vist per últim cop

El Levi era popular al Regne Unit per ser un gran jugador de rugbi, però també per la seva carrera musical, ja que participava al programa de talents X Factor, i perquè va explicar públicament que era bisexual. "Això l'ha afectat molt mentalment. Ha sigut molt dur", admet la seva mare, que afegeix que últimament ha estat una mica deprimit. Una greu lesió al genoll que li ha impedit jugar a rugbi durant una temporada ho ha complicat tot. Sí que estava il·lusionat amb la seva carrera musical: poc abans de marxar de vacances a Europa va treure el seu primer single, With me.

Va triar Eivissa com a destí per esbargir-se mentre es recuperava. Allà hi viu un amic seu, Richard Squire. Al cap d'uns dies, però, va dir-li que sortia. En realitat, va agafar un ferri cap a Barcelona. Fonts del seu entorn expliquen que va marxar només amb una maleta i amb pocs diners en efectiu a la butxaca. Mai abans havia estat a Barcelona i la seva família no sap per què hi va venir. La troballa del passaport, de moment, és una de les poques proves de la seva cerca.

stats