Successos

Operació policial a Gelida contra uns lladres de coure que han fugit

Els delinqüents haurien estat descoberts durant un control

2 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaDes de mitja tarda els veïns de Gelida, a l'Alt Penedès, han començat a inquietar-se en veure que un helicòpter dels Mossos d'Esquadra sobrevolava el poble sense parar. El fet que la presó de Brians estigui a pocs quilòmetres del municipi ha fet que molts ciutadans s'alarmessin per si el motiu de la presència policial era que al poble hi havia algú que havia fugit del centre penitenciari i s'havia amagat per algun dels carrers estrets del municipi o dintre algun dels boscos que el rodegen. Ara bé, aquesta hipòtesi s'allunya molt de la realitat, ja que, per entendre què hi feia un dispositiu policial d'aquestes dimensions en una població de poc més de 6.000 habitants calia mirar cap a l'autopista AP-7 que passa a tocar del poble.

Segons expliquen a l'ARA fonts municipals durant un control rutinari a l'autopista els Mossos d'Esquadra haurien identificat lladres de coure. Els agents s'haurien trobat que dintre d'un vehicle hi havia diversos metres de coure i els Mossos sospiten que l’havien robat d’una empresa propera. En ser descoberts, segons relaten les mateixes fonts, i també alguns veïns, els integrants del vehicle han intentat fugir i almenys un d'ells ho ha aconseguit.

Ha estat llavors quan, segons apunten fonts properes a la policia local, els Mossos ha iniciat un operatiu gàbia: Un helicòpter ha començat a sobrevolar el poble i s'han començat a controlar les entrades i sortides del municipi per intentar localitzar el fugitiu. Tot i que l'helicòpter ja no sobrevola la zona per la falta de llum, de moment no s'ha pogut confirmar si el fugitiu ha pogut ser detingut.

Aquest operatiu arriba només cinc dies després del robatori de coure a Montcada Bifurcació que va provocar el caos ferroviari a Rodalies en plena jornada electoral.

stats