Successos

Robatori a Reus: tiren a terra un home amb cadira de rodes i li roben els diners i la morfina

Els Mossos detenen dos nois de 19 anys amb múltiples antecedents com a presumptes autors

2 min
Un cotxe patrulla dels Mossos en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl van veure entrar al banc amb cadira de rodes i el van esperar. Quan en va sortir, els dos nois el van seguir uns metres i se li van tirar a sobre. L'home, de mitjana edat i amb la mobilitat reduïda, va caure a terra. Els dos nois li van buscar la cartera i li van robar els 150 euros que acabava de treure del banc. Després li van arrencar un catèter que anava connectat a una bomba que li subministrava morfina per pal·liar el dolor. Aquest catèter el tenia enganxat a l'esquena i l'home va començar a sagnar. Els dos agressors van marxar corrents amb els diners i la morfina.

Era el 7 de gener a les dues del migdia, al centre de Reus, a plena llum del dia. Els Mossos d'Esquadra van aconseguir identificar i detenir els autors del robatori un dia i mig després. Són dos nois de 19 anys. "Acumulen múltiples antecedents", explica el subinspector Marco Jiménez, responsable de seguretat ciutadana a Reus. Un d'ells en suma sis i l'altre quatre, tots per delictes semblants. Sobretot, robatoris amb violència. "Cometen delictes oportunistes", afegeix el subinspector. En aquest cas, el robatori no estava planificat ni havien fet un seguiment previ de la víctima. Simplement, van veure com entrava amb la cadira de rodes al banc i van voler aprofitar-se'n.

La víctima en cap moment es va poder defensar, però sí que va treure un esprai i va ruixar la roba dels lladres. Això va permetre als Mossos poder-los identificar més fàcilment. La primera assistència la va fer un ciutadà, que el va ajudar a asseure's a la cadira. Ara la víctima es troba bé després que l'assistissin els serveis mèdics. La clau per resoldre el cas no van ser les càmeres de seguretat, sinó que els lladres eren persones que la policia coneixia sobradament. Quan van ensenyar a la víctima les fotografies dels lladres multireincidents més actius de Reus, l'home va poder identificar-los amb claredat. El 9 de gener a la matinada, una patrulla ja va identificar i detenir un dels dos autors. L'altre es va entregar poques hores després a la comissaria.

Multireincidència

Aquest cas exemplifica a la perfecció el fenomen de la multireincidència. Un dels dos lladres ja havia estat detingut 48 hores abans pels Mossos per un robatori violent en un negoci. Després de ser arrestat per atracar l'home amb cadira de rodes, va quedar en llibertat amb càrrecs. Va tornar a l'establiment on havia robat uns dies abans i va amenaçar el propietari. Els Mossos, doncs, el van tornar a detenir. El subinspector de la policia explica que fan dispositius especials en zones on es concentren aquests robatoris, però afegeix que és especialment difícil prevenir els delinqüents oportunistes perquè no se sap mai on i quan actuaran.

stats