Busquen més implicats en el segrest d’un home en un hotel de Barcelona

Els Mossos investiguen per on van fugir els altres participants i la motivació dels fets

2 min
Els Mossos alliberen un segrestat en un Hotel de Barcelona

BarcelonaDesprés d’una nit moguda a l’Hotel Acta Actrium Palace de Barcelona, on a partir de les nou del vespre els turistes que s’hi allotjaven van trobar-se per sorpresa que mossos d’esquadra armats entraven a les seves habitacions, el cas encara no està tancat. Tot i que abans de la mitjanit l’establiment va tornar a la normalitat, els Mossos busquen més implicats en el segrest de l’home que estava retingut en una de les estances i que van alliberar després d’haver-lo localitzat emmordassat i lligat de mans. A l’habitació també hi havia un dels presumptes segrestadors, un home de 32 anys armat, que van detenir les dues primeres patrulles que van arribar a l’hotel.

Però els Mossos investiguen per on es van escapar els altres participants que en formaven part. Se sospita que hi hauria tres segrestadors més que van marxar de l’hotel abans que la policia hi entrés o que van esquivar els agents. La policia revisa les càmeres de seguretat de l’establiment i de la zona per intentar identificar els còmplices i trobar-los. També busquen possibles testimonis que poguessin veure la fugida de la resta dels implicats entre els treballadors de l’hotel, els clients i altres persones que podien ser a la zona.

Pel que fa a l’únic detingut fins ara, quan els Mossos van accedir a l’habitació on s’estava produint el segrest era qui en aquell moment s’encarregava de vigilar la víctima a l’interior de la mateixa estança. Ara l’home arrestat està pendent de passar a disposició judicial mentre es continua treballant en la investigació per localitzar la resta dels membres del grup. Un altre interrogant que també s’ha d’aclarir és la motivació: la Unitat de Segrestos dels Mossos treballa per esbrinar què amagava la retenció de la víctima.

Inspecció habitació per habitació

La primera alerta que va rebre la policia va ser a dos quarts de nou del vespre amb una trucada al 112 que avisava que hi podia haver un home retingut a l’hotel. Després que les primeres patrulles trobessin un dels segrestadors i la víctima, els Mossos van ordenar el desallotjament de l’establiment i van muntar un dispositiu per inspeccionar cadascuna de les habitacions per assegurar-se que no s’hi haguessin ocultat els altres implicats.

En un vídeo que ha difós TV3, es pot veure com va ser una de les entrades dels agents a les habitacions dels clients: “Mans enlaire. Algú més a l’habitació? Només vosaltres dos? No us preocupeu, tranquils. Policia”, es pot sentir en els primers minuts del vídeo que van gravar uns turistes. Els mossos parlen des de darrere la porta i tot seguit tres agents armats entren dins l’habitació per “comprovar” que efectivament ningú més s’amaga a l’interior.

Abans de les onze de la nit, la policia va anunciar que els clients podien tornar a les seves habitacions. Els turistes han manifestat por i perplexitat per la intervenció dels Mossos: alguns ho van viure amb angoixa perquè no entenien els crits que sentien dels agents i quan la policia accedia a l’habitació escorcollava tots els racons, fins i tot a sota del llit. Els Mossos van desplegar un ampli dispositiu amb efectius de seguretat ciutadana, la Brimo i l’ARRO a la zona de l’hotel, ubicat a la Gran Via, entre Pau Claris i Roger de Llúria.

stats