Successos

Set ferits en l'incendi d'un pis al Raval de Barcelona

Cinc persones han estat traslladades a l'hospital: un menys greu i quatre en estat lleu

2 min
L'incendi ha afectat principalment la segona planta.

BarcelonaSet persones han resultat ferides, cap d'elles de gravetat, en l'incendi d'un pis al número 89 del carrer Nou de la rambla del Raval de Barcelona, a tocar de l'avinguda Paral·lel. El foc s'ha declarat a les 9.08 hores d'aquest dilluns per causes que encara es desconeixen. Se sap del cert que ha començat a la segona planta d'aquest edifici de cinc pisos i n'ha deixat un totalment calcinat. L'incendi també ha afectat el balcó de la tercera planta i ha deixat aquest tram de la façana visiblement afectat.

L'actuació dels Bombers de Barcelona, que hi han enviat sis dotacions, ha sigut ràpida i abans de les 10 del matí ja han donat per apagat l'incendi. En total, han resultat afectats sis veïns, cap d'ells de gravetat. Concretament, segons fonts del Sistema d'Emergències Mèdiques, un d'ells ha sigut traslladat en estat menys greu a l'Hospital del Mar i no es tem per la seva vida. Alhora, quatre persones més han resultat ferides lleus i les han traslladat als hospitals Clínic i del Mar. El balanç s'ha saldat amb dos veïns més que han sigut donats d'alta al lloc dels fets pels efectius del SEM.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ja està investigant la causa de l'incendi amb una inspecció ocular al pis on ha començat el foc. Segons fonts municipals, l'estructura de l'edifici no ha quedat malmesa i tots els veïns menys els del segon pis, que ja se'ls hi està buscant un lloc d'acollida, podran tornar a casa seva.

Deu minuts abans que es declarés aquest foc al Raval, els Bombers de Barcelona han hagut d'atendre un avís a l'aparcament subterrani que hi ha a sota la plaça Urquinaona. Aquest cop no era foc, sinó fum, que s'ha escampat per les tres plantes, i els Bombers han hagut d'evacuar tots els usuaris del pàrquing. Cap persona, però, ha quedat afectada ni ha hagut de ser atesa pel SEM per inhalació de fum. Els Bombers, que s'hi han traslladat amb vuit dotacions i han tallat el carrer Casp amb Pau Claris, busquen ara l'origen del fum.

stats