Successos

Set focs provocats en una sola nit cremen una vintena de vehicles i tres façanes a Sant Boi

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per detenir el piròman

2 min
Incendi al carrer Pompeu Fabra de Sant Boi de Llobregat.

BarcelonaÉs una ruta d'una mitja hora a peu, amb un total d'una mica més de dos quilòmetres, pel centre de la ciutat de Sant Boi de Llobregat. Comença al carrer de Joaquim Rubió i Ors i acaba al carrer de la Plana, a pocs metres de l'ajuntament i la parròquia del municipi. És exactament el recorregut que ha fet aquest divendres a la matinada un piròman (o diversos, encara no és clar) que ha anat provocant incendis per allà on passava. El balanç ha pujat fins a 15 motos socarrimades, dos cotxes cremats i les façanes de tres blocs de pisos ennegrides.

Segons fonts policials, els Mossos d'Esquadra ja estan investigant qui hi ha darrere d'aquest acte vandàlic que ha posat en alerta Sant Boi. Ara per ara, no hi ha cap persona identificada ni detinguda, però la policia està revisant les càmeres de seguretat de la zona per identificar l'autor o els autors d'aquests fets. El primer avís que van rebre els Bombers de la Generalitat va ser a les 3.12 hores de la matinada: estava cremant un tendal al carrer Joaquim Rubió i Ors. Aquesta alerta va ser el preludi d'una mitja hora molt intensa.

De fet, al mateix minut, les 3.12 hores, van rebre un altre avís. A pocs metres, a la ronda de Sant Ramon, cremava un contenidor i els Bombers, a part d'apagar el foc, també van apartar un vehicle perquè no quedés afectat. Quan els serveis d'emergència amb prou feines havien arribat al primer incendi, va tornar a sonar el telèfon d'emergències: eren les 3.15  hores i un veí va avisar que un incendi al carrer la Riera d'en Baster estava cremant dos para-sols i diverses cadires de la terrassa d'un bar. Mentre aquest veí trucava, a uns 300 metres de casa seva començava un nou foc.

Blocs afectats

L'avís d'aquest quart incendi va ser a les 3.22 hores i van cremar diverses motos, un cotxe i els tubs d'una façana. Hi va haver 10 minuts de tranquil·litat que es van trencar a les 3.31 hores al carrer de Pompeu Fabra. Va ser l'incendi més potent, tot i que no es van haver de lamentar ferits. Una columna de fum negre va despertar els veïns, que es van haver de confinar als seus pisos i alguns al terrat. D'on venia el fum? D'una filera de sis motos que algú havia cremat. Es van fondre persianes, finestres i cortines i un matrimoni d'edat avançada va haver de traslladar-se a dormir amb uns familiars per una nit. Ni els pisos ni el bloc han patit danys estructurals i l'incendi no va obligar a evacuar a ningú. Ara bé, la façana va quedar molt malmesa.

Ni tres minuts després d'aquest avís va arribar una altra trucada. Eren les 3.34 hores i l'avís venia del carrer de la Plana. De nou, cremaven motos (fins a nou) i també un cotxe. A més, la façana d'una casa unifamiliar va resultar afectada. Són sis avisos en mitja hora, però en realitat van ser set focs, ja que mentre anaven d'un incendi a l'altre els Bombers es van trobar amb altres vehicles cremant. Els Mossos ja han obert una investigació i estan intentant localitzar el piròman.

stats