Successos

Simula un segrest perquè la mare pagui un rescat de 2.500 euros i se'l troben passejant per Sabadell

Els Mossos d'Esquadra detenen un home de 52 anys per aquests fets

2 min
Sabadell en una imatge d'arxiu

BarcelonaUna dona gran va entrar molt alterada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat del Vallès el 20 de març. Va explicar que poques hores abans havia rebut uns missatges preocupants: venien d'un telèfon anònim i deien que tenien el seu fill, un home de 52 anys, segrestat. Al mateix xat, els presumptes segrestadors avisaven que si no pagava 2.500 euros li farien mal. Amenaçaven amb lesionar-lo fins que no pagués.

Els agents de Sant Cugat i de Rubí van passar l'avís a la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos. La mateixa tarda, aquesta carpeta ja era a la taula de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions. Els investigadors van donar veracitat als missatges i van activar tots els protocols per mirar de trobar el lloc on tenien amagat el fill de la dona gran i enxampar els segrestadors. La fotografia del segrestat va córrer entre les unitats d'investigació per si algú el veia. El misteri va tardar poc a resoldre's.

Concretament, 24 hores. L'endemà a la tarda, els investigadors van rebre una informació reveladora: havien vist l'home presumptament segrestat caminant tranquil·lament pel centre de Sabadell. Ràpidament, els agents s'hi van desplaçar per comprovar que es tractava de la mateixa persona. Així va ser. S'hi van acostar i li van demanar el DNI. Es deia igual i tenia les mateixes dades que la suposada víctima. Li van preguntar com podia ser allà si estava segrestat. Al principi, l'home va intentar crear un relat que ho justifiqués, però els Mossos li anaven retraient les evidències que contradeien la història que els explicava.

Confessió

Finalment, l'home va acabar confessant que s'havia inventat el segrest. Va explicar que tenia diversos deutes econòmics que havia de sufragar de manera urgent i que va pensar que una via fàcil d'obtenir els diners era simular el segrest i demanar els 2.500 euros a la mare. Després de la confessió, els agents el van detenir per haver fet veure que l'havien segrestat i per un delicte d’amenaces condicionades amb ànim de lucre cap a la denunciant. Ara, l'home estè en llibertat amb càrrecs.

Simular un delicte és un delicte

Davant de casos com aquest, els Mossos recorden que simular un delicte o interposar denúncies falses són accions que el Codi Penal castiga. La policia, de fet, no és la primera vegada que es troba amb un cas de fals segrest per sufragar deutes personals.

stats