Successos

Tres tirotejos en quatre dies a Catalunya: tots vinculats al tràfic de drogues

L'autòpsia de la víctima mortal de Tarragona podria elevar aquest còmput a quatre

3 min
Un cotxe ensangonat, després de l'assassinat d'un home al barri de Campclar, a Tarragona.

BarcelonaEl Prat de Llobregat, Dosrius i Badalona. Aquestes són les ubicacions dels tres últims tirotejos amb armes de foc que s'han registrat a Catalunya. Entre ells només van passar 72 hores i el detonant va ser el mateix: un conflicte per tràfic de drogues. Pel mig encara hi va haver un altre succés, a Tarragona, on va morir un home de forma violenta: tot apunta que podria ser un altre tiroteig i que els implicats també estarien relacionats amb les drogues. L'arma homicida d'aquest últim succés, però, encara no està confirmada. Si l'autòpsia acaba avalant que va morir per ferides de bala, serien quatre incidents amb armes de foc en quatre dies, un balanç poc habitual al país.

El primer de tots els tirotejos no s'ha conegut fins aquest dimecres. Va ser dissabte i va passar ni més ni menys que davant dels jutjats del Prat de Llobregat. Dos clans familiars del problemàtic barri de Sant Cosme van resoldre les seves diferències a trets. Segons fonts policials, una persona va resultar ferida (no està col·laborant amb els agents) i, de moment, no hi ha cap detingut. La principal hipòtesi dels Mossos és que el conflicte es remunta a un operatiu contra el tràfic de drogues que va fer la mateixa policia dos dies abans. Precisament, un dels clans familiars estava esperant als jutjats que sortissin alguns dels detinguts en aquest operatiu.

L'endemà al migdia, a plena llum del dia, un home d'uns 35 anys va morir de forma violenta al barri de Campclar de Tarragona, un dels més conflictius del país. Tot i que en un inici no estava clar si l'havien atacat amb una navalla o amb una pistola, la hipòtesi de l'arma de foc ha agafat força en les últimes hores. Tot està a l'espera que l'autòpsia ho confirmi. De nou, tot apunta a un conflicte entre clans i encara no s'ha detingut l'autor del crim.

Un agent de la policia científica dels Mossos d'Esquadra recollint una mostra després de l'assassinat d'un home a Campclar.

Dosrius i Badalona

Aquest dimarts el matí es va registrar un nou tiroteig i els objectius de les bales eren els Mossos d'Esquadra. Quan els agents estaven entrant en una casa de Dosrius, al Maresme, en el marc d'un operatiu contra la marihuana, un home va disparar als policies. Ningú va resultar ferit i l'autor dels trets va acabar detingut, així com tres persones més. En total, es van requisar més de 1.000 plantes de marihuana i 20 quilograms de cabdells.

Si això va passar a primera hora d'aquest dimarts, ni mig dia després es va registrar un nou tiroteig. Aquest cop va ser a Badalona, quan un home va disparar tres trets contra un altre home que sortia d'un centre de desintoxicació. La víctima va rebre l'impacte de tres bales, però a hores d'ara no es tem per la seva vida. El pistoler, que era un conegut seu, continua fugat. La principal hipòtesi policial és que els dos homes tenien problemes previs relacionats amb el tràfic de drogues. De fet, la víctima té diversos antecedents en aquest sentit. Tot va passar en una zona especialment delicada i en la pitjor hora possible: davant d'una escola i quan els pares estaven esperant que sortissin els infants. Fonts del centre educatiu critiquen que estiguin al costat d'un centre de desintoxicació.

Un home després d'obrir foc davant d'un altre davant d'una escola de Badalona
stats