Successos

Troben un nounat mort a dins d'una paperera a la Bisbal d'Empordà

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per saber qui l'ha abandonat

2 min
Els Mossos al lloc dels fets.

Barcelona / La Bisbal d'EmpordàUn nadó acabat de néixer ha aparegut mort aquest dimarts al matí en una paperera de la Bisbal d'Empordà. Segons fonts consultades per l'ARA, l'ha trobat cap a dos quarts de set un treballador del servei de neteja municipal que feia la ronda pel centre. Ha estat ell qui ha avisat els Mossos d'Esquadra i els serveis d'emergència. Quan el treballador municipal ha trobat el cos, el nadó ja era mort, segons fonts pròximes al cas. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) només n’ha pogut confirmar la defunció. La policia ja ha obert una investigació, que està sota secret de sumari, per descobrir qui l'ha abandonat.

Fonts coneixedores dels fets expliquen que el nadó acabava de néixer i encara li penjava el cordó umbilical. Ha estat abandonat en una paperera metàl·lica de petites dimensions que toca la façana exterior de la parròquia de Santa Maria de la Bisbal d'Empordà. De fet, la troballa ha estat al carrer Germans Sitja, un punt molt cèntric de la capital del Baix Empordà, situat just al darrere de l'església de la localitat i a pocs metres de l'Ajuntament. Ara els Mossos revisen les càmeres de seguretat d'establiments pròxims per intentar reconstruir els fets.

L'alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio, ha lamentat els fets i ha explicat que tota la ciutat els lamentava "profundament". L'aixecament del cadàver per part de l'autoritat judicial s'ha produït cap a les 10 hores. El treballador municipal que l'ha trobat està rebent atenció psicològica, segons l'Ajuntament.

Pels volts de les onze del matí, la Policia Municipal ha aixecat el cordó i les botigues de la zona han pogut aixecar la persiana. La notícia ha corregut ràpidament pel municipi i els veïns, impactats, s’aturaven al lloc dels fets, preguntaven, especulaven i comentaven. “Ahir vaig passar per aquí, no vaig veure res estrany, ni sentir cap soroll ni olor forta a les escombraries, suposo que ha passat durant la nit”, explica la clienta d’una botiga de roba de la llar.

Les primeres hipòtesis policials apunten que l'abandonament hauria estat aquesta nit, tot i que encara no és clar en quin moment va néixer el nadó i si ja estava mort quan el van deixar a la paperera. L'autòpsia determinarà la causa i la data de la mort.

La Maria, veïna que cada matí passa per aquest carrer, estava esparverada: “Soc de la Bisbal de tota la vida i això no havia passat mai, com a mare no ho puc entendre, és horrorós, posa els pèls de punta”. Ara la tasca dels Mossos se centra a intentar localitzar la família del nadó. De moment, no hi ha cap denúncia per desaparició interposada a la policia.

stats