Societat 21/03/2012

La superfície de cultius ecològics va créixer un 10% l'any 2011

El conseller d'Agricultura anuncia un nou programa de foment de la producció

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaLa superfície de cultius ecològics va arribar a les 92.435 hectàrees l'any 2011, amb un creixement superior al 10% respecte l'any anterior, segons ha anunciat aquest dimecres el Consell Català de la Producció Agrària ecològica (CCPAE). El nombre d'explotacions ramaderes ecològiques va arribar a les 573, amb un increment de més del 16% respecte el 2010.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha definit com "satisfactòries" les dades, tot destacant els "beneficis socials i ambientals" dels productes ecològics. Pelegrí ha anunciat que, en les properes setmanes, el departament presentarà un nou programa de foment de la producció ecològica en què participaran set departaments del Govern.

El triple que els transgènics

Els cultius ecològics ocupen més del triple de superfície que els transgènics, que l'any passat van arribar a les 29.632 hectàrees, i que també creixen any rere any. En aquest tipus de cultius, Catalunya té una quarta part de la superfície de la UE. El conseller Pelegrí ha evitat pronunciar-se sobre els transgènics, afirmant que respecta la llista de cultius autoritzats per la UE i que esperarà les decisions pugui prendre l'Estat.

stats