El Suprem rebaixa a la meitat la condemna a Juana Rivas

Segons la sentència, va cometre un únic delicte de sostracció de menors

Ara
2 min
Juana Rivas durant el judici celebrat fa una setmana al jutjat penal de Granada que l’ha condemnada per dos delictes de sostracció de menors.

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha rebaixat la condemna a Juana Rivas de cinc anys a dos anys i mig de presó per un delicte de sostracció de menors. Segons informa Efe, la sentència de la sala penal accepta parcialment el recurs de la mare i li redueix la pena a la meitat perquè considera que, tot i que van ser dos els menors sostrets, la dona va cometre un únic delicte i no dos, en contra del que sostenia l'Audiència de Granada.

Els fets van passar l'estiu del 2017, quan Rivas va estar un mes en parador desconegut amb els seus dos fills per no entregar-los al pare amb l'argument de protegir-los d'ell, Francesco Arcuri, que el 2009 va ser condemnat per maltractaments. Després de diversos requeriments perquè tornés els nens i que l'home en denunciés la desaparició, la dona va lliurar els fills a Granada. L'Audiència i el jutjat penal van valorar que havia comès dos delictes de sostracció de menors per haver incomplert les resolucions judicials, perquè el pare en tenia la custòdia.

Però ara el Suprem manifesta que "el dret de custòdia trencat és el del progenitor" i que "la ruptura de la pau en les relacions familiars" no comporta una alteració significativa pel fet que sigui en relació a un fill o a tots dos. En canvi, la sentència inclou el vot particular d'uns magistrats que són favorables a confirmar la decisió de l'Audiència de Granada perquè mantenen que es tracta de dos delictes. Els nens actualment són a Itàlia amb el pare.

La relació amb els fills, pendent

La defensa de Juana Rivas ha qualificat de "molt positiva" la decisió del Suprem, si bé encara està pendent dels tribunals italians i internacionals el dret de la mare d'estar amb els menors. També ha tornat a reclamar que "es reconegui la violència familiar exercida" pel pare. L'advocat de l'home ha mostrat igualment respecte per la decisió del Suprem perquè manté la suspensió de la pàtria potestat de Rivas cap als seus fills.

stats