El Govern tanca la residència Calafell Park per mancances "greus"

Afers Socials manté un expedient sancionador obert contra l'anterior gestora del centre, que suma més de 80 positius

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit tancar cautelarment la residència Calafell Park de Segur de Calafell, amb més d'una vuitantena de positius de covid-19, per la constatació de "mancances materials i assistencials de gravetat en l'atenció a les persones residents". Divendres de la setmana passada els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies ja van decidir intervenir la residència i obrir un expedient sancionador a la gestora del centre fins a aquell moment, ACEBI.

Des d'aleshores la direcció i la gestió del centre havia recaigut en la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla. A partir de dilluns començaran a traslladar els 67 residents al centre més adient en funció de la seva situació.

En un comunicat, el Govern remarca que la decisió es pren com a mesura cautelar immediata en el marc de l'expedient sancionador obert, que constata "les mancances materials i assistencials greus que fan inviable que aquest equipament segueixi obert". Divendres passat el brot de covid-19 al centre sumava 82 casos –62 treballadors i 20 residents.