LA MÉTEO
Societat 30/07/2011

Tarda d'aiguats, tempestes i pedregades

Tarda de dissabte amb tempestes fortes i calamarsades concentrades a les comarques de Barcelona

Marc Candela
1 min

BarcelonaLes tempestes que s'han format cap al Ripollès i la Garrotxa, poc després del migdia s'han anat intensificant a mesura que s'anaven desplaçant cap al sud. Fins ara, han deixat 48 litres per metre quadrat a Cerdanyola del Vallès (el Vallès Occidental), 45 a Parets (el Vallès Oriental), 38 a Alella (el Maresme), 35 a Oliana (l'Alt Urgell) o 33 a Roda de Ter (Osona). Però no només les quantitats d'aigua han estat destacables, sinó que, a més, sovint els xàfecs han anat acompanyats de calamarsa o pedra i de ratxes de vent de més de 100 km/h.

A partir de mitja tarda, les pluges més intenses s'han concentrat a l'entorn de Barcelona i ara mateix és precisament a les comarques de la costa Central on descarrega amb més força.

Aquesta situació contrasta amb el dissabte assolellat i càlid de què estan gaudint cap al Pla de Lleida i les comarques tarragonines.

Fins a última hora de la tarda els xàfecs d'anar i venir continuaran regant les comarques de Barcelona, i no serà fins al vespre que començarem a fer net: havent sopat ja només s'escaparan alguns ruixats residuals a la costa Daurada.

En trobareu més informació a www.ara.cat/meteo

stats