Societat 11/04/2014

Tensió al món casteller: els Minyons de Terrassa queden fora de Sant Fèlix

Els organitzadors de la diada no han convidat la colla vallesana, que hi havia participat els darrers 30 anys. Els egarencs asseguren que els "dol la pèrdua de confiança"

Acn
1 min

Vilafranca del PenedèsEls administradors de la festa major de Vilafranca del Penedès ja han anunciat les quatre colles que el proper 30 d'agost participaran a la diada castellera de Sant Fèlix. Seran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella i la Colla Joves de Valls i, com a novetat, la Jove de Tarragona.

Aquesta entrada a plaça de la Jove de Tarragona fa que els Minyons de Terrassa no hagin estat convidats a actuar en la diada més rellevant del panorama casteller, després de 30 anys de participar-hi.

En un comunicat, la colla egarenca ha expressat que als seus membres els "dol perdre la confiança" d'aquesta plaça, on sempre han anat "a donar-ho tot", i creuen que han "ajudat a fer-la gran".

Els administradors de la diada, que han anunciat la decisió al seu compte de Twitter, també han precisat que la seva ha estat "una decisió molt difícil".

Durant el 2013 els Minyons només van coronar dos castells de gamma extra, mentre que la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que és la colla que ocuparà la seva posició a Sant Fèlix, en va completar vuit i en va coronar un novè.

stats