Societat 21/10/2014

Teresa Romero ha superat l'Ebola

La quarta prova practicada a l'auxiliar d'infermeria per detectar la presència del virus ha donat negatiu

Efe
1 min

MadridTeresa Romero s'ha alliberat de l'amenaça de l'Ebola. La quarta prova practicada a l'auxiliar d'infermeria per detectar la presència del virus ha donat negatiu, tal com va passar amb les altres tres, segons ha confirmat aquest dimarts el cap de la unitat de malalties infeccioses de l'Hospital Carlos III, José Ramón Arribas. "M'agradaria ser prudent, la notícia és que ha superat el virus", ha insistit Arribas.

Pel que fa a les seqüeles que el virus pot provocar a Romero, l'equip mèdic ha reiterat que cal veure com evoluciona la pacient. "Pot tenir alteracions, però els pacients d'Ebola es poden recuperar completament i portar una vida normal", ha deixat clar Arribas.

El cap de la unitat de malalties infeccioses de l'Hospital Carlos III també ha explicat que l'estat espanyol no quedarà lliure del virus d'Ebola fins d'aquí a 42 dies. "Han de passar 42 dies des de la recuperació de l'últim pacient", ha concretat. L'equip mèdic no ha volgut donar detalls sobre si Romero donarà plasma per a la recuperació de possibles pacients afectats d'Ebola. Tampoc ha especificat quin dia l'auxiliar d'infermeria passarà a planta, tot i que fonts hospitalàries asseguren que serà aquest dimecres.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } Romero col·laborarà en la investigació

Romero està ingressada a l'Hospital Carlos III de Madrid des del 6 d'octubre. El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va assegurar aquest dilluns que encara que l'auxiliar hagi vençut el virus haurà d'estar ingressada per recuperar-se dels danys que l'Ebola li ha causat en diversos òrgans, especialment els pulmons.

stats